اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

HUBUNGAN WARNA HITAM DENGAN SELURUH LAPISAN ALAM

Hitam? Apakah makna warna hitam? Pelbagai pendapat yang dikeluarkan oleh pelbagai individu mengenai hitam. Hitam dikatakan melambangkan keunggulan, kebebasan dan keanggunan. Ada juga menyatakan hitam itu, kejahatan, kurang kasih sayang, ilmu hitam, syaitan dan sebagainya.


Hitam merupakan kegelapan dan itu sudah pasti. Jika kita guna baju hitam maka nyamuk suka mendekati kita dan itupun pasti. Hitam menyebabkan kita sukar dilihat dan itu juga pasti. Hitam selalu dikaitkan dengan black metal dan itu juga pasti. Hitam dikaitkan dengan kemurungan kerana dikala kemurungan kita hanya nampak kegelapan. Hitam juga selalu dikaitkan dengan utusan syaitan seperti ahli sihir, bomoh dan sebagainya. Hitam juga dikaitkan dengan hantu. Pelbagai persepsi manusia mengenai hitam.

Mungkin ada di kalangan peminat hitam di luar sana berpendapat hitam itu keunggulan, kekuatan dan mudah (simple). Siapakah yang suka berpakaian hitam? Pada ketika manakah kita menggunakan pakaian hitam? Kebanyakkan orang yang berpakaian hitam mempunyai perangai yang hampir sama?Ayam kampung hitam, burung hitam, anjing hitam dan kucing hitam selalu dikaitkan dengan penjelmaan jin. Anda nilai sendiri dan tonton video di bawah ini :

1 ulasan:

  1. Hitam merupakan kegelapan dan itu sudah pasti. Jika kita guna baju hitam maka nyamuk suka mendekati kita dan itupun pasti. Hitam menyebabkan kita sukar dilihat dan itu juga pasti. Hitam selalu dikaitkan dengan black metal dan itu juga pasti.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.