اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

BURUNG RAJA UDANG YANG BIJAK

Kuching, Pustaka negeri sarawak :- Seekor burung didapati bersalah kerana mencuri ikan di tasik hadapan pustaka negeri sarawak. Burung itu bagaimanapun dapat melepaskan diri kerana ianya mampu terbang dengan pantas. Menurut saksi di tempat kejadian. Burung tersebut menggunakan tektik memberi makanan kepada ikan di tasik tersebut bagi menarik ikan dekat dengannya. Tindakkan bijak burung tersebut akhirnya berjaya membawa ikan-ikan berada dekat dengannya. Sumber makanan ikan yang digunakan  burung itu di ambil dari serpihan makanan pelawat yang datang ke Pustaka Negeri Sarawak. Dikononnya cerita. he he.. 


Itulah burung raja udang. Saya sebenarnya sudah hampir sebulan memerhati gelagat burung tersebut dan akhirnya saya dapat merakam tingkah laku burung tersebut. Apa yang saya paparkan di sini amat mengujakan. Terserlah kecomelan burung tersebut. Di sini saya sertakan rakaman mengenai burung tersebut, harap anda terhibur dan rajin-rajinlah datang ke pustaka negeri sarawak. untuk makluman rakaman tersebut dilakukan dalam pukul 6.30 petang.


1 ulasan:

  1. Kuching, Pustaka negeri sarawak :- Seekor burung didapati bersalah kerana mencuri ikan di tasik hadapan pustaka negeri sarawak. Burung itu bagaimanapun dapat melepaskan diri kerana ianya mampu terbang dengan pantas.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.