اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

TEKNIK BUAT DUIT DENGAN FACEBOOK, MYSPACE, TWEETER DAN SEBAGAINYA

Sepanjang hari ini idea agak kurang sedikit dari hari sebelumnya..Tangan agak malas nak menari di keyboard.. apa-apa pun. Saya terbuka hati untuk berkongsi dengan anda semua bagaimana nak buat duit melalui Facebook dan laman sosial lain dengan cara yang mudah iaitu hanya tekan butang share sahaja. Mungkin ada di kalangan anda semua belum mengetahui perkara ini dan tidak rugi rasanya saya berkongsi dengan anda dan anda menafaatkan apa yang saya kongsikan ini.Sekurang-kurangnya anda mempunyai produktiviti dalam Facebook, Myspace, Tweeter dan sebagainya. Pendapatan anda boleh mencapai sehingga RM1,500.00 kalau kena pada tempatnya. Percaya atau tidak terpulang kepada anda. 

Bercakap pasal modal, anda hanya perlu bermodalkan kerajinan sahaja ataupun modal insan. Kongsi info yang terpilih yang bersesuaian dengan rakan yang ada dalam senarai laman sosial anda.

Saya pendekkan cerita. Pernahkah anda mendengar Churp Churp? mungkin macam pernah dengar dan mungkin anda memang sudah membuka laman webnya. tetapi tidak tahu bagaimana hendak menggunakkannya.

Anda hanya perlu mendaftar dengan Churp Churp dengan mengisi borang yang disediakan kemudian cari isu/iklan yang hendak anda kongsi dalam laman sosial yang anda ikuti. Cari sahaja  perkataan "sharing", di situ anda boleh pilih iklan mana yang anda nak "share"/kongsi dalam laman sosial anda dan anda juga boleh pilih laman sosial mana yang anda nak kongsi. Di situ juga terdapat penerangan, berapakah jumlah perolehan anda hasil dari perkongsian anda.

Apa ditunggu lagi,  

Langkah-langkah pendaftaran sehingga dikongsi ke laman sosial.
 1. Klik link yang diberikan di atas.
 2. Isi borang yang disediakan (Payment Detail) kemudian submit.
 3. Semak email anda untuk mengaktifkan churp churp.
 4. Pergi ke Dashboard kemudian klik pada "Step 3 : Facebook" Link kan Facebook anda dengan churp churp.
 5. Klik "Step 4: Social Share" dan bentukan URL atau isi ruang yang disediakan. Klik petak kosong yang disediakan kemudian submit.
 6. Pergi ke Dashboard semula dan pilih iklan yang anda hendak kongsikan kemudian klik "Share This"
 7. Kemudian Klik "Start Sharing This".
 8. Akhir sekali pilih butang Facebook untuk sharing dalam Facebook atau pun laman sosial yang lain yang anda kehendaki.
 9. Ulang semula langkah-langkah yang diberikan dari langkah 6 untuk membuat iklan dalam laman sosial anda. Pastikan anda konsisten melakukannya untuk mendapatkan hasil yang lumayan.

1 ulasan:

 1. Sekurang-kurangnya anda mempunyai produktiviti dalam Facebook, Myspace, Tweeter dan sebagainya. Pendapatan anda boleh mencapai sehingga RM1,500.00 kalau kena pada tempatnya. Percaya atau tidak terpulang kepada anda. Bercakap pasal modal, anda hanya perlu bermodalkan kerajinan sahaja ataupun modal insan. Kongsi info yang terpilih yang bersesuaian dengan rakan yang ada dalam senarai laman sosial anda.

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.