اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KITAK MIMPI ULAR KA?

Mimpi ular tok mengungkap banyak maksud dalam masyarakat kita. Ada yang madah mimpi ya bagus contohnya mun dipatok ular maksudnya kitak orang sik lamak gi dilamar orang. Ya nang biasa kita dengar lah. Tapi adakalanya juak benda yang di padah ya sik berlaku nak. Aku berani madah camya sebab aku salu dengar kawan aku mimpi kenak patuk ular tapi sik juak bergerek, bertunang atau pun nikah. Tapi kadang2 benda ya jadi sekiranya kebetulan kitak orang nemu ada. Perkara ya sik jelas & sik tetap nak. Ya maknanya adalah permainan jin/syaitan.. tol sik? Apa2 pun.. Ular tok dikaitkan dengan jin oleh beberapa orang ulama2 islam serta bomoh dari pelbagai agama. Sampe sidaknya ada menyenaraikan mimpi ular sebagai ganguan jin/syaitan. aku molah senarai gejala kitak orang kenak gangguan jin di bawah tok :

►Mimpi gugok dari tempat tinggi.
►Mimpi dipatok ular atau mimpi ular.
►Mimpi nyusu nembiak
►Mimpi kawasan kubo
►Mimpi tempat koto
►Masa tido gigi kitak orang berlaga/bergeser
►Mimpi benda-benda tajam ngacam dikpun
►Mimpi di ancam lembaga aneh
►Mimpi najis (Penyakit dah ada dalam tuboh)

Bila dah ular ya di sebut ada kaitan dengan Jin atau benda sik bagus.. Apa yang kitak orang fikirkan nektok? Sekiranya kitak orang mimpi kenak patok ular maknanya kitak orang kenak berjaga-jaga, Mun dikejar ular kitak orang kenak bersedia sebab sesuatu yang buruk ya akan berlaku lak. Mun mengejar ular, kitak orang muhasabah dirik kitak orang tentang perkara yang kitak orang polah seharian.. adakah apa yang kitak orang polah ya betul atau sik?. Mun kitak orang terjumpa atau melimpas ular, kitak orang bersedia untuk menegur kawan-kawan kitak orang yang molah salah di sekeliling kitak orang dengan cara berhikmah. Mun nemu ular berada di tempat tinggi, kitak orang tawakal jak dengan kadak & kadar serta banyaklah mintak bantuan dengan tuhan. Mun kitak orang bertemu dengan ular di dalam gaong atau tempat yang rendah, kitak orang lebih peka dengan orang di bawah jagaan kitak orang. Apa pun tafsiran yang dipolah.. adalah untuk keselamatan serta kebaikan kitak orang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.