اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

Nasik Asuk Penyek.

keadaan yang kitak orang nangga dibawah ya mungkin kitak orang sik dapat tangga di Malaysia tok. Adakah bangsa kita tok makan asuk? ada sik?.. mun dipadah makan asuk dah manas nak owh.. bidio di bawah ya rentetan daripada kisah asuk dijadikan makanan di sebuah restoran serta kekejaman teknik pembunuhannya.

gambar
From BeLoYa2u JusT For YoU

Bidio
Align CentreMun kitak orang nangga bidio atas ya mena2 asa nak nangis kitak orang bila asuk ya di engkah dalam kuali sedangkan nya masih idup & dalam kesakitan kenak cacak. Ada juak antara asuk ya dipankong ajak. asuk ya pisan ajak bukan mati di engkah juak dalam kuali. Nang sik brakal la sidak ya. Asuk ya walaupun haram dipegang kita (umat islam) tapi nya tetap makhluk tuhan yang bernyawa & kita harus hargainya. Sejarah asuk dalam islam yang aku ingat adalah kisah seorang pelacur yang berjalan di sekitar padang pasir lalu nya berjumpa dengan sekok asuk yang tengah kehausan. Si pelacur ya kesian dengan asuk ya lalu nya ngambik kasutnya & pergi ke sekitar telaga yang berdekatan serta mengaut aik dengan menggunakan kasutnya tek. Lepas ya nya merik asuk ya minum. Si pelacur ya di nait martabatnya masuk syurga. adeh2.. bunyi ustaz bunyi aku eh. Apa-apa pun aku nak bincang gik pasal pembunuhan asuk ya nang cukup kejam bagi aku sebab sidaknya menggunakan sesuatu yang tumpul untuk membunuh asuk ya. apabila kita menggunakan sesuatu yang tumpul untuk membunuh maka kita akan menyebabkan kesengsaraan kepada yang dibunuh sebab nya susah nak mati. selain ya kaedah sidaknya mangkong asuk ya cam orang sik bertemadun jak.

Aku nak cerita sikit lah kisah aku. Masa aku berjalan ada lah sekok asuk tok nyalak aku. tersalak2 jak nya nangga aku. aku sik dulilah asuk ya. tapi tiba2 nya makin dekat dengan aku. aku cam orang bodo lah kaka dengan asuk ya tek. "hei makhluk Allah. kau makhluk Allah sama macam aku. sekiranya kau nyakitkan aku yang sik ngaco kau. nescaya ko binasa oleh aku w.pun aku luka kerana terpaksa membinasakan kau" shooooo deh.. brani da jak aku. Tapi tanpa ku sangka.. asuk ya tunduk & berjalan pergi ke tempat asalnya tadik. ku sik tauk lah kejadian apa yang berlaku ya tek. Allahualam.. sebenarnya pendapat aku tentang asuk tok nya makhluk tuhan yang dikurniakan oleh tuhan untuk diat benda ghaib yang kita sik nampak. nya pun boleh jadi juak jelmaan jin atau syaitan. aku tok kuat gilak baca buku alam ghaib ya tauk sikit2 pasal tok. siapa pun asuk ya. kita knak hormat & jgn sakiti nya selagik nya sik sakiti kita.

berbalik pada kisah rah china tek. Perdagangan yang berlaku di negara china memang pesat sampe jadi macam ya. asuk pun dijadikan makanan. dah sik ada hormat lagik dengan lumrah manusia. semua dipolah sidaknya untuk memuaskan nafsu serta carik kekayaan semata-mata tanpa mengira halal haram & keperikemanusiaan.

harap apa yang aku crita tok dapat berik sikit ilmu pengatahuan dengan kitak orang k..

2 ulasan:

  1. erghhh... xsanggup mek nk nangga... gmbr ya jak da cukup... huhuuu... loya tekak mek ehhh...

    BalasPadam
  2. sik sanggup mek nk nangga video ya... sik kempang ehhh... ria mek da fobia nangga kambing d pancung idup2 d india... san asa nyawa kmk... =(

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.