Jawapan kepada kata-kata benjamin stephen (Secara peribadi by me)

kamek bukanlah orang yang bijak pandai dalam agama... tapi kamek masih mampu untuk memidas balit apa dipadah oleh Benjamin (si Murtad). kamek akan bidas setiap yang nya kata sik benar tentang islam & keaiban yang nya polah tentang islam. Apa yang kamek nampak dalam video tok, setiap ulasannya adalah datangnya dari orang-orang yang kurang pandai n orang yang cintakan dunia. kamek sik akan nyentuh langsung tetang sensitiviti agama lain melainkan memidas balit kata-kata Benjamin yang hanya memahami separuh ilmu agama islam & terus molah kesimpulan yang sik munasabah malah sik benar sama sekali. Tangga video bawah ya sebelum kitak orang baca bidasan yang aku simpulkan.
Bidasan yang pertama :
dialog Benjamin (si Murtad) :~
"dulu mula-mula belaja & memahami SEDIKIT-SEDIKIT dalam alquran"

nah tangga kitak orang.. nya madah belaja sikit-sikit.. bukan belajar seluruhnya.. patut lah paloi.. alu nak molah kesimpulan tentang ayat al-fatihah.. Contohnya belajar sikit2 tentang ilmu matematik. pada pendapat kitak orang pande sik orang ya mun belaja sikit2?. dapat siknya jawapan yang sebenar mun dah belajar sikit2?

Bidasan yang kedua :
dialog Benjamin (si Murtad):~
"kami orang melayu ada lima kali sembahyang dari pagi sampai malam, subuh, zohor, asar, magrib, isyak"

adakah patut nya madah kami orang melayu. Sembahyang ya bukan atas nama orang melayu tapi atas nama ISLAM. Mana2 bangsa pun boleh Sembahyang 5 waktu ya. Nya nyentuh sentimen bangsa. Biadap sunggu si benjamin. Islam untuk semua sik kira bangsa.

Bidasan yang ketiga :
Dialognya yang menghina kebenaran Al-Quran iaitu surah Al-fatihah selain daripada ya. Nya menjunjung Al-Quran menggunakan tangan kiri.

Benjamin (Si Murtad) molah kupasan maksud "ehg dinas sirra tal mus-taqim" yang bermaksud. tunjukkan kami jalan2 yang lurus. nya sik ngabis ayat ya pun. ayat seterusnya berbunyi "siratollazi naan'am taalaihim ngairil maghdhu bialaihim walladhallin" yang bermaksud iaitu jalan2 org2 yg kau kurniakan nikmat dan bukan jalan2 org2 yg kau murkai atau jln2 org2 yg sesat. adaka patut Si Murtad ya madah Nabi Muhamad SAW sik tauk jalan yang benar. ayat seterusnya menerangkan bahawa jalan diperintah oleh Allah SWT. Sebab Allah SWT lah yang berhak memberi pentunjuk jalan yang lurus. Nabi Muhammad SAW memohon petunjuk daripada Allah SWT untuk ke jalan yang lurus. Siapa lagik nak merik petunjuk mun sik yang esa. Allah SWT melantik Muhammad SAW menjadi nabi & nya hanya menyampaikan apa yang di seru oleh Allah. Salahkah Nabi Muhammad SAW memohon petunjuk? si Murtad ya alu nak madah Nabi Muhammad sik tauk jalan yang lurus. Betapa Nabi Muhammad SAW merendah dirik di hadapan yang esa & kita sebagai ummat Nabi Muhammad SAW yang dimuliakan sisi Allah sik patut madah apa yang disampaikan oleh Nabi Muhammad SAW sik tauk jalan2 yang lurus yang membawa maksud jalan2 yang benar adalah nabi sik tauk jalan yang lurus. Iktibarnya. Jgnlah kitak orang belajar hanya sepotong ayat lalu berlagak pande.

Bidasan yang ke-empat:
dialognya yang berbunyi.. menghina Nabi Muhammad SAW yang berbini sampey 23 orang & menuduh Nabi ada penyakit ketidak seimbangan mental sebab bernikah dengan wanita yang berumur 6 tahun serta penzina.

"Jgn hampiri zina" ya bermaksud perbuatan seks yang dilakukan di luar pernikahan. adakah patut si murtad ya madah Nabi berzina. Nabi Muhammad SAW berkahwin bah. Nakkah nampak nya ya sik tauk pengertian Zina. Si Murtad ya nang sikpat dipake.. hancur!!.. sigek gik nya madah nabi ada 23 orang bini dah lah sikda bukti. Sebenarnya Nabi berkahwin dengan 9 orang bini jak & dalam satu masa hanya ada 4 bini jak. Syarat berkahwin 4 hendaklah berlaku adil dengan semua bini. Sampe nya madah nabi ada penyakit. Aku rasa.. Si Murtad ya ada penyakit kali nak. Nabi menikahi pempuan yang berumur 6 tahun (saidina Aishah as) ya.. bukannya berzina. Masa Aishah gik mudak nabi sik duduk sama dengannya sehingga umurnya matang. Bukankah nikah dapat menjauhi Zina. Si benjamin ya nang belajar separuh jalan jak kali nak.

Bidasan yang ke-lima:
dialognya berbunyi "Islam kata jgn membunuh tapi Nabi sendiri bunuh 1/4 orang di Tanah Arab dan al Quran mengajar ada jihad yg didakwa sebagai bunuh suci. Bunuh seorang Kristian dapat 7 perempuan di syurga!"

Nabi membunuh sebab nak mempertahankan agama Islam bukannya membunuh sesuka hati bah. Sekiranya Negara kita kenak serang. Sikkan tentera kita duduk diam ajak tol sik? Pasti akan ada pertumpahan darah. Dakwaan si benjamin ya bunuh orang kristian dapat 7 perempuan di syurga ya jaoh gilak meleset. Nya sik nangga kah negara Malaysia tok. Sikda pun berlaku pembunuhan sebab nak dapat 7 bidadari dari syurga. Sebabnya negara Malaysia mengamalkan menghormati sesama agama & sikda gangguan dalam amalan dalam agama masing2. nampak gilak si Murtad ya nak melagakan sensitiviti agama. Mun ya la ganjarannya. Sampe bila2 pun umat islam berperang. Bukan ya yang di arahkan oleh nabi.. tapi ganguan serta kekacauan yang dipolah orang kafir ajak dibenarkannya untuk berperang & menghunus pedang. Islam di sebarkan bukan cara kekerasan camya. Tanah arab masa ya masih ada 15% yang beragama lain. Sikdalah sidak kenak paksa. Mun sik masuk islam alu kenak bunuh. Mun gia. Sikdala 15% yang beragama lain ya sebab dah kenak bunuh sebab sik masuk islam. Sik berasas kali jak kata-kata si Murtad ya.

Bidasan yang ke-lima:
Dialognya berbunyi "Malaikat dalam islam takut anjing & rabun malam sebab itu pelita si pasang pada malam 7 lekor"

Kenak benjamin (Si Murtad) ya camya gilak. Mun la malaikat takut anjing, orang yang nginang asuk sik akan mati lah. Sebab malaikat maut takut anjing?.. lucu nya ya. Sikda malaikat takut asuk eh. buktinya rumah orang yang nginang anjing pun akan di agak malaikat untuk dicabut nyawanya. Si murtad ya madah gik, yang malaikat dalam islam rabun sebab ya rumah orang melayu dipasang pelita pada malam tujuh lekor sebab malam ya malaikat turun membawa keberkatan. Sebenarnya memasang pelita adalah amalan atau adat orang melayu jak supaya rumahnya nampak berseri sebelum menjelang syawal & bukan dipasang untuk malaikat mendarat. tidak baca punya orang (benjamin).

Bidasan yang ke-enam:
Dialognya berbunyi dalam islam tidak ada istilah kelahiran semula sebaliknya diubah dengan idea Nabi Muhammad SAW dengan membina satu batu yang ada lubang dan bentuk lebih kurang macam alat sulit perempuan dan barang siapa yang mencium nya maka dia akan suci dari dosa.

Benjamin tok nang sik baca sejarah ka. Batu hajar aswad ya dibina sejak zaman Nabi Ibrahim As dengan anaknya Nabi Ismail As & bukannya zaman Nabi Muhammad SAW. Mencium hajar aswad ya bukannya untuk menyuci dosa. Menciumnya hukumnya adalah sunat atau pun tidak wajib. Kotor sungguh kata-kata benjamin ya bila menyamakan benda ya dengan alat sulit ompuan sama macam keperibadiannya yang suka mengutuk, mencaci & berkata-kata tanpa usul periksa.

Bidasan yang ke-tujuh :
Dialognya kira-kira berbunyi "Semua orang islam mengerjakan haji kepalanya botak sebab bayi lahir tidak ada rambut"

Sebenarnya membotakkan kepala pada masa haji & umrah tujuannya adalah menyama taraf semua umat manusia yang berada di sia sikda mengenal darjat atau pangkat. Semua nya sama di sisi Allah SWT kecuali iman dan taqwa.

Bidasan yang ke-Lapan :
Dialognya kira-kira berbunyi "amalan umat islam melontar batu yang dikatakan di bawah itu neraka & di atas itu syurga serta dikatakan batu itu terus jatuh ke neraka. Kerajaan arab saudi menipu umat islam dengan meletak lori di bawahnya dan apabila lori itu penuh lori itu pun terus jalan"

Tok lah infomasi yang paling paloi yang penah aku dengar dari nemiak nama benjamin ya. Melontar batu ya simbolik tentang kejadian masa zaman Nabi Ibrahim As & anaknya Nabi Ismail As yang melontar batu ke arah syaitan yang menghasut sidaknya. Bukannya melontar batu ke neraka. Dah la nembiak ya nganok kerajaan arab saudi menipu umat islam. Apalah reti engkah lori bawah ya lepas ya orang yang ngerja haji nikam batu dari atas tujuannya tek nak ngisik batu dalam lori. yang sebenarnya sikda lori bawah ya & tempat melontar ya dibersih sebelah pagi mengikut kata-kata orang yang pernah pergi haji sebab ya sia sik penuh walaupun ada orang nikam batu.UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.