اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

High up your bizzzz


Setiap orang yang mempunyai perniagaan di luar sana mempunyai impian untuk membesarkan perniagaannya sehingga ke tahap maksimum. Bagaimana untuk menjadikan perniagaan anda sampai ke tahap maksimum atau berkembang lebih besar. Pada kebiasaannya, mereka lebih menumpukan perhatian untuk memperkembangkan perniagaan dengan menambah atau menyuntik lebih banyak modal ke dalam perniagaan mereka dengan cara membuat pinjaman dan membuka peluang pelaburan kepada orang lain untuk melabur ke dalam perniagaan mereka. Cara ini memang seringkali difikirkan oleh setiap peniaga dan sebab itulah wujudnya saluran pinjaman yang diperuntukkan untuk peniaga. Adakah anda sedar bahawa banyak lagi teknik untuk mengembangkan perniagaan. Contoh teknik lain adalah seperti, membuat rangkaian atau pemasaran yang meluas dengan mengiklankan perniagaan atau dengan cara berjumpa langsung dengan pelanggan anda. Mengurangkan belanjawan perniagaan anda dan menaikkan pendapatan perniagaan anda. Apa yang saya hendak kongsikan di sini ialah mengenai mengurangkan aliran tunai keluar dalam perniagaan anda. Tidak kira samada perniagaan anda jenis online, nyata atau MLM. Semua perniagaan tersebut menghasil tunai dan menguntungkan dengan teknik yang tepat. Apakah overhead atau kos belanjawan perniagaan anda. kebiasaannya perbelanjaan perniagaan adalah seperti berikut :

►susutnilai
►petrol
►elektrik
►air
►telifon
►sewa
►faedah bank
►gaji pekerja

Cuba anda lihat contoh senarai belanjawan perniagaan di atas. Bagaimanakah teknik untuk mengurangkan perbelanjaan tersebut? Terdapat beberapa senarai belanjawan yang di senaraikan dapat dikurangkan. contohnya petrol, sentiasa servis kenderaan. elektrik, sentiasa memastikan alat elektrik yang tidak digunakan dipadamkan. Air, pastikan tiada paip yang bocor. dan yang terakhir adalah telifon. Bagaimana untuk mengurangkan belanjawan telifon serta menjadikan tanggungan untuk belanjawan terlifon menjadi kosong. Tanggungan belanjawan telifon menjadi kosong bukan bermakna anda tidak menggunakannya tetapi menggunakan perkhidmatan tersebut dengan bijak. Tahukah anda REDtone Mobile 013 mampu mengurangkan belanjawan telifon anda serta menjadikan tanggungan untuk belanjawan tersebut menjadi kosong. Bagaimana ianya berlaku? REDtone Mobile memberi platfom kepada penggunanya untuk berjimat. menjana pendapatan dan membuat simpanan. Itulah yang saya maksudkan bagaimana belanjawan tersebut boleh dikurangkan dan ianya boleh mengurangkan aliran tunai dalam perniagaan anda menjadi sedikit dan sekali gus menaikan aliran tunai masuk perniagaan anda. Apabila perkara ini berterusan maka anda tidak perlu membuat pinjaman atau membuka pelaburan untuk orang lain bagi membesarkan perniagaan anda. Kerana dengan menggunakan REDtone Mobile 013 maka anda sebenarnya sedang membuat aset perniagaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.