اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

Kepada Anti MLM & Unilevel


MLM atau Multilevel Marketing dan Unilevel Marketing merupakan perniagaan alaf baru dengan sistem perniagaan secara berjemaah. Terdapat beberapa golongan yang terus menolak malah ada yang menyatakan bahawa perniagaan seperti ini merugikan. Pada pendapat saya, setiap perniagaan yang halal yang telah di sahkan oleh kerajaan Malaysia merupakan perniagaan yang boleh menguntungkan dan memberi kebaikan kepada rakyatnya. Bidang MLM atau unilevel ini salah satu daripadanya. Setiap individu diberi peluang untuk membuat perniagaan dalam bidang MLM dan unilevel dengan tidak mengira umur, pangkat, darjat dan statusnya di bank negara. Terdapat banyak MLM dan unilevel yang terdapat di Malaysia dan setiap individu harus pandai memilih perniagaan ini mengikut kesesuaian yang tedapat dalam ciri-ciri perniagaan ini. Saya sendiri menghormati apa juga jenis MLM dan Unilevel yang terdapat di malaysia kerana setiap jenis perniagaan tersebut boleh menjana pendapatan dengan plan pemasaran yang disediakan oleh syarikat. Kita sebenarnya telah terlibat dalam MLM dan Unilevel sejak azali lagi malah sejak zaman masihi lagi. Saya berkata demikian kerana setiap MLM dan Unilevel pada asasnya memberi keuntungan dengan cara Overwriding atau keuntungan melalui tajaan. Setiap hari kita akan berselerak di muka bumi tuhan dan terus menabur bakti serta menyampaikan kebaikan dan keburukkan kepada orang lain. Jika kita menyampaikan kebaikan kepada orang lain dan orang tersebut menyampaikan kebaikan kepada orang lain lagi dan seterusnya, maka pahala atau ganjaran daripada kebaikan tersebut akan diterima oleh kita juga. Begitu juga dengan keburukkan. Bukankan itu disebut sebagai Overwrding dosa dan pahala. Malah sehingga mati sekali pun kita masih menerima pahala atau ganjaran hasil dari kebaikan kita. Apabila seseorang anak adam meninggal dunia maka ia akan meninggalkan 3 perkara iaitu anak yang soleh, ilmu yang di amal dan sedekahnya. Kebanyakkan kerugian yang di alami oleh individu yang berkecimpung dalam bidang MLM dan Unilevel ini dalam sesuatu masa disebabkan oleh pengurusan dan kesesuaian perniagaan yang dipilihnya. Sikap saling hormat menghormati orang lain amat penting dalam mana juga perniagaan kerana ia memberi menafaat kepada kita. Sikap sombong, bongkak dan takabur boleh di lebelkan sebagai mementingkan diri sendiri malah ia dibenci oleh setiap orang. REDtone Mobile seperti yang katakan sebelum ini merupakan operator terbaru di Malaysia dan ia memasarkan produknya dengan teknik Unilevel. Setiap orang di luar sana yang menjalankan apa juga peniagaan yang terdapat di Malaysia disarankan untuk menggunakan REDtone Mobile kerana ia membantu perniagaan anda dari segi penjimatan, pendapatan dan simpanan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.