اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

BAGAIMANA PENJIMATAN BERLAKUREDtone Mobile memberi penjimatan melalui pengguna 2 blok panggilan. Mungkin anda kurang mengambil kisah tentang perkara ini. Tetapi tahukan anda berapa banyak yang anda boleh jimat dengan plan ini. Pada kebiasaannya operator lain mengenakan 1 blok kepada pelanggannya iaitu bercakap hanya untuk 25 saat di caj pada kadar 1 minit. Purata penggunaan harian seseorang kebiasaannya tidak sampai 30 saat. Saya berpendapat sedemikian kerana kita merasakan masa berlalu begitu pantas dan kita serinkali mengejar masa serta membuat temujanji dan comfirmation. Kita selalu bercakap kurang 30 saat apabila kita hendak membuat temujanji dengan rakan dan menyatakan status kita di mana dan keaadaan kita. Jika kita bercakap kurang daripada 30 saat maka REDtone Mobile hanya mengecaj kita pada kadar RM0.12/minit (REDtone Mobile ke REDtone Mobile/Celcom) dan RM0.15 (REDtone Mobile ke Operator lain). Bayangkan jika beratus kali kita berbuat demikian menggunakan Operator REDtone Mobile... berapa banyakkah anda dapat berjimat dan berapa banyakkan anda membazir jika menggunakan Operator lain. Kita buat kiraan secara kasar contohnya Operator DCM mengenakan caj RM0.38/minit dan kita membuat panggilan ke operator yang sama selama 1 minit 30 saat. Caj yang dikenakan ke atas kita adalah RM0.76. Bagaimana pula REDtone Mobile? caj yang dikenakan untuk panggilan ke operator yang sama selama 1 minit 30 saat ialah RM0.36. Terdapat banyak perbezaan kos di sini. Kos operator DCM ialah RM0.75 dan REDtone Mobile ialah RM0.36. Perbezaannya adalah RM0.40 atau 52.63%. Maka di sini penjimatan panggilan yang kita buat melalui REDtone Mobile adalah sebanyak 52.63%. inilah yang saya kata menjimatkan. Bayangkan dalam sebulan kos penggunaan telifon kita sebanyak RM100 lebih dan dengan menggunakan REDtone Mobile berapa banyak kita berjimat. (tunggu perkongsian saya seterusnya).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.