اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

ARANG & GIGI? FAKTA ATAU AUTA?

UBAT GIGI / SERBUK ARANG PENGHAKIS! 

AMARAN KERAS !

Macam macam produk sekarang tumbuh macam cendawan .

TAU TAK INI APA ?

SERBUK ARANG !

Ini adalah activated Charcoal di bawah microscope ...

Walaupun Micro Meter ( Million meter ) 1/100000 meter ..dan

Dah jadi serbuk pun masih TAJAM ..

Charcoal tak melarut dengan mudah melainkan Suhu lebur yang tinggi .
( 1100 Degree Celcius ) Baru lah melebur ..

Bayangkan 1100 darjah selsius . Panas !

Kita 100% pun dah melecur , Inikan 1100 degree baru boleh mencairkan Charcoal .



Walaupun dah jadi Paste !

Hari hari hangpa tonyoh charcoal

Tak Nipis dan Rapuh ke gigi macam seblah ni ..?

Yang tersangkut celah gusi pula macam mana ?

Macam mana nak buang serbuk arang yang tersangkut tu ?

Korang kena buat surgery ROOT PLANNING !



Kena korek gusi tu balik untuk congkil keluar , Kalau tak berjaya ..

Terpaksa potong gusi dan basuh .

Semuanya tak murah .. Semua treatment melibatkan Surgery adalah Mahal ! Ribuan ringgit !

contoh

Cuci Rm 120
Root planning - 250 - rm 1000
Ubat bius - Rm 30-50

Dah berapa tu ?

belum lagi kalau Enamel terhakis .

Kalau dah rapuh .. Jangan kau mengidam nak menggigit ..

Jawapannya - Gigi palsu , CRown , Bridge atau lebih teruk

Implant Rm8-13 Ribu sebatang .

Hari hari mangsa datang klinik dengan masalah ini

Naik bosan bila tanya ..

Saya pakai serbuk arang .. Ubat gigi paste arang ..

Skang ni hangpa ...

Dah pandai ke tidak ?

Kalau dah pandai ..

sila Share , Biar yang belum pandai .. Jadi Pandai ..

Tapi kalau dah pandai still nak buat jugak ..

Pandai Pandai lah ..

Elakkan lebih ramai mangsa ..

Sebenarnya bagus untuk perniagaan klinik , Korang pakai benda merapu , Gigi rosak .. Klinik yang untung ..

Tapi aku kesian kat hangpa semua yang terpaksa menanggung siksanya nanti ..

Pengusaha produk cerita yang indah indah saja .. Segala komplen dapat kat klinik .

Last last Klinik kena marah ..

“ Doktor ni berniaga nak pergi haji cepat !! Harga mahal ! “

tapi kau tak sedar siapa yang jahanamkan gigi kau .

Jadi sebelum kau beli , Kau tonyoh gigi si penjual tu dulu . Kah suruh dia pakai .. Kau tengok gigi dia nanti .

Yang founder pulak , Bukannya dia pakai produk dia sendiri ..

Gigi dia putih melepak tu pasal dia sarung VENEERS .. Lapisan gigi seputih jamban dia tampal depan tu .

Memang le putih ..

Kau ingat dia bodoh ke nak tonyoh hari hari arang tu ?

Saka saka lets fight together .

Fight for others! Kesia orang lain yang menjadi mangsa ..

Colgate habis million dollar untuk reasearch centre setiap kali dia nak keluarkan produk .
Ubat gigi charcoal . Tapi bukan lah main ingredient untuk pemutihan tapi hanya sedikit binding properties .. Dan berbentuk solven yang selamat untuk diguna .

untuk apa ?

Untuk pastikan keselamatan dan jangka masa panjang .

Tak percaya , Kalau ada dental fair nanti , Kau orang boleh datang booth Colgate , Sensodyne , Kin , Semua jenama besar ni aku bentang kan case study and research for safety usage .

ramai yang tanya aku , Ok ke ? Yes mmg ok !

Apa saja dari brand yang dah establish semua nya selamat , selagi reasearch tak complete , Dorang takkan keluar kan product baru..

Berpuluh tahun buat kajian ingat senang ke ..

Ini kau sains pun kelaut ..
Sedap kau bikin produk .. Lepas tu claim yang indah belaka .

Founder pun tak pakai produk sendiri ...

Kang aku tanya apa itu ENAMEL .. Haram tak buleh jawab

Aku pun tak buleh jawab , Tapi Dentist aku buleh jawab haah

Nak kena Rotan ?

Kalau tak nak sila Hadam .

Nampak tak Gambar bawah tu ?

Tajam ke tidak ?

Sekian Membawang

Yang #panashati

Dr Yazeed Hair Johari
Doktor Perubatan & Minor Surgery Gp
Escobar Derhaka
Penentang Produk Penjahanam Bangsa .

Info dari

DR Ain Hairi Dental Surgeon Medissa Klinik Medissa Medical & Dental Kota Damansara
DR Adri Surjana Dental surgeon Medissa Senawang .Klinik Pergigian Medissa Senawang
DR Shazana Sukiman Dental Surgeon Medissa BAngi
Medissa Dental Shah Alam

Reactions:

0 comments:

Catat Ulasan

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.