اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

SIAPA PERNAH RASA ORANG TIPU KITA PERKARA YANG KITA DAH TAHU?


PERKONGSIAN TIPS BERHADAPAN DENGAN SPESIES INI.

Perasaan ketika itu macam-macam ada. Rasa nak tendang, rasa nak maki, rasa nak ludah, rasa nak... ha ha ha.. apa yang anda rasa? kongsikan di ruangan komentar di bawah.

Menipu ni tak ada penghujungnya. Belit sana dan belit sini. Pegi dekat si A kata si B salah. Pegi dekat si B kata si A salah. Pernah jumpa orang macam ni? Di akhir cerita ketahuan. Di situlah kita lihat drama sambil makan popcorn.

Perkongsian ini adalah dari pengalaman orang lain dan pengalaman saya sendiri. Kalau pengalaman orang lain saya yang melihat drama sambil makan popcorn.

Orang seperti ini biasanya jiwanya tidak tenang. Sentiasa memberontak. Mereka inginkan perhatian. Saya ulang.. Mereka inginkan perhatian. Ini yang paling utama. Mereka mahu mereka dilihat hebat.

Untuk menjadi hebat sebenarnya tidak perlu menjatuhkan orang lain. Kita hanya perlu ikhlaskan hati kita melakukan sesuatu dalam bidang kita. Kurangkan bercakap mengenai orang lain dan lebihkan bercakap mengenai idea dan aktiviti masa hadapan. Antarnya berfikir untuk meningkatkan kawalan keselamatan untuk keluarga.

Kawalan keselamatan yang terbaik setakat ini adalah memasang CCTV. Talam 2 muka ni takut dengan CCTV sebab mereka plastik di hadapan dan dibelakang lain. Nak pasang CCT saya rekomen kawan saya ni. Terbaik servicenya. Klik je link ni www.wasap.my/60128084530/cctvDIY

Kita sambung cerita.

Berikut adalah tips untuk berhadapan dengan spesies ini:
  1. Pasang CCTV
  2. Syukur kerana tuhan bagi tunjuk drama
  3. Gandakan keselamatan
  4. Fokus kepada perkara penting
  5. Doa semoga beliau berubah


Setakat ini sahaja perkongsian saya. Kalau ada nak saya ulaskan apa2 perkara. PM tepi ikat ketat2

Reactions:

0 comments:

Catat Ulasan

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.