اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

POTATO FINGER LICKING GOOD

Potato Wedges

Finger food atau makanan kudapan merupakan antara juadah yang paling digemari oleh anak-anak. Namun, jangan sampai anak terlampau banyak makan finger food berbanding juadah utama yang mempunyai kandungan khasiat yang lebih baik. Oleh itu, apa kata anda cuba buat finger food secara homemade dan salah satu ideanya adalah potato wedges! Tak payah susah-susah nak beli di kedai dah.


1) Kentang nak kupas atau tak, terpulang tapi kalau tak nak kupas pastikan dibasuh betul-betul bersih. Potong bentuk wedges.

2) Rebus dalam air + kiub pati ayam + garam. Air jangan banyak sangat, nak bagi kiub dan garam rasa di kentang. Try cucuk guna garfu kalau dah lembut boleh toskan dulu.

3) Sediakan tepung goreng Bestari + sedikit lada sulah + sedikit lada hitam. Salutkan kentang. Biarkan diperap dalam 10 minit lepas tu boleh terus goreng. Sangat sedap.

4) Goreng dengan minyak yang banyak sehingga kuning keemasan. Lapik pinggan dengan tissue untuk menyerap minyak yang berlebihan. Hidang bersama sos cili & mayo. To upgrade, hidangkan bersama sos jalapeno cheese.

Reactions:

0 comments:

Catat Ulasan

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.