اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

AIR ALKALI, MINERAL ATAU R.O?

AIR ALKALI, MINERAL ATAU R.O?😉
👨Kita yang tak tahu ni kenalah bertanya pada yang tahu. Kalau tak tahu malas bertanya jadilah orang² yang sesat. Kalau sikap begini, banyak²kanlah baca al-fatihah🐝. Jangan tergolong dalam golongan yang sesat. Kalau sesat dalam hati awak saya tak kisah. Chia chia chia!!!

👳Doktor antara orang yang boleh kita tanya. Dia tahu apakah keperluan badan manusia. Kita sering di momokkan air alkali bagus. Dengar pun macam best dan special jer kan. Sebenarnya air alkali ni tak boleh minum banyak sangat dan ada golongan yang dilarang minum air ni.😆

😑Golongan yang dinasihatkan untuk tidak minum air beralkali adalah ibu mengandung🙆, bayi👶, orang yang makan ubat👴👵 dan orang yang dinasihatkan doktor untuk elak makanan serta minuman yang beralkali. Minum air alkali bersama ubat akan menyebabkan ubat tidak berfungsi serta menjadi neutral. Kalau saya salah sila pm saya dan betulkan.😇

😯Macam mana pula air mineral? Dengar jer mineral. Macam wow!! Badan manusia perlukan mineral. Tapi berapa banyak badan manusia perlukan mineral dan jenis mineral apakah yang diperlukan?. Pernah bertanya soalan seperti ini tak? 😕

😮Di dalam air yang dikatakan mempunyai mineral. Terdapat pelbagai mineral di dalam nya iaitu yang diperlukan manusia dan yang tidak diperlukan manusia. Organ manusia bernama En Buah Pinggang👦 akan bertindak mengasingkan mineral yang tidak diperlukan. Berlebihan mengambil meneral akan memberi lebih kerja untuk En Buah Pinggang sehingga beliau terpaksa mengambil overtime. Jangan sampai En buah pinggang mengadu kepada persatuan pekerja atau beliau letak jawatan.😁

Sayangilah buah pinggang anda. Kalau beliau merajuk. Kesengsaraannya sukar digambarkan.Mineral ni datang dari air je ke?. Sudah tentu tidak. Buah²han kaya dengan mineral. Nak sangat mineral maka banyakkan makan buah.🍇🍈🍉🍐🍒🍓🍍🍌🍎

😽Macam mana pula air R.O atau dengan nama lain Reverse Osmosis. Air ini adalah H2O. Kosong, tiada mineral atau alkali. Air jenis ini kalau minum banyak pun tak apa. Ianya sekadar cecair yang memenuhi keperluan badan.😯

💧Villaem adalah produk yang menggunakan sistem R.O. Di dalamnya ada Reverse Osmosis Membrane atau dengan kata lain penapis R.O. sistem ini adalah sistem yang pertama dan sudah di patenkan.🌀

😮Kalau nak memiliki sistem penapis air ini. Anda boleh pilih sewa beli atau belian tunai. Kalau harga sewa beli adalah RM125/sebulan dan harga tunai adalah RM3,800. 😦

💡Kalau sewa beli sehari baru RM4.00. Ambil contoh satu rumah ada 4 orang. Setiap orang kena minum sekurang²nya 1.9L sehari untuk badan sihat. Jadi jumlah Liter sehari adalah 7.6L. Kalau air botol kat luar yang jenis botol besar 1.5L, kena beli sekurang²nya 5 botol. Kos 5 botol anggaran RM2.50 x 5 = RM12.50. Mana lebih murah? RM4 atau RM12.50?😯

😯Bahagian servis jangan risau, kerana servis dilakukan setiap 2 bulan dan gantian penapis atau filter adalah percuma.😯

😅Macam mana nak order. Anda boleh order dengan kawan² saya ni. Whatsapp terus diaorang.😬📲


Atau terus ke laman web🌀🌐🌍

Reactions:

0 comments:

Catat Ulasan

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.