اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

IKLAN PERCUMA





ISI BORANG DI BAWAH INI

ADMIN AKAN UPDATE SATU PAGE KHAS DALAM BELOYA2U UNTUK ANDA.
Maklumat page khas akan di hantar terus ke email anda

(Notis : Program ini boleh ditamatkan serta merta tanpa sebarang notis)



ATAU KLIK LINK BORANG DI BAWAH

https://goo.gl/forms/yXlN6YjmWs7lpAv63


NOTIS:
Jika anda mendaftar keahlian CBC Pro. Anda akan diberi kemudahan borang atas talian. Di mana, pelanggan tidak perlu menghubungi anda. Pelanggan hanya perlu mengisi borang secara "online" untuk membuat tempahan produk dan perkhidmatan anda.
maklumat lanjut klik link whatsapp di bawah ini
www.wasap.my/+60128477709/cbcproreg

AIR ALKALI, MINERAL ATAU R.O?

AIR ALKALI, MINERAL ATAU R.O?😉
👨Kita yang tak tahu ni kenalah bertanya pada yang tahu. Kalau tak tahu malas bertanya jadilah orang² yang sesat. Kalau sikap begini, banyak²kanlah baca al-fatihah🐝. Jangan tergolong dalam golongan yang sesat. Kalau sesat dalam hati awak saya tak kisah. Chia chia chia!!!

👳Doktor antara orang yang boleh kita tanya. Dia tahu apakah keperluan badan manusia. Kita sering di momokkan air alkali bagus. Dengar pun macam best dan special jer kan. Sebenarnya air alkali ni tak boleh minum banyak sangat dan ada golongan yang dilarang minum air ni.😆

😑Golongan yang dinasihatkan untuk tidak minum air beralkali adalah ibu mengandung🙆, bayi👶, orang yang makan ubat👴👵 dan orang yang dinasihatkan doktor untuk elak makanan serta minuman yang beralkali. Minum air alkali bersama ubat akan menyebabkan ubat tidak berfungsi serta menjadi neutral. Kalau saya salah sila pm saya dan betulkan.😇

😯Macam mana pula air mineral? Dengar jer mineral. Macam wow!! Badan manusia perlukan mineral. Tapi berapa banyak badan manusia perlukan mineral dan jenis mineral apakah yang diperlukan?. Pernah bertanya soalan seperti ini tak? 😕

😮Di dalam air yang dikatakan mempunyai mineral. Terdapat pelbagai mineral di dalam nya iaitu yang diperlukan manusia dan yang tidak diperlukan manusia. Organ manusia bernama En Buah Pinggang👦 akan bertindak mengasingkan mineral yang tidak diperlukan. Berlebihan mengambil meneral akan memberi lebih kerja untuk En Buah Pinggang sehingga beliau terpaksa mengambil overtime. Jangan sampai En buah pinggang mengadu kepada persatuan pekerja atau beliau letak jawatan.😁

Sayangilah buah pinggang anda. Kalau beliau merajuk. Kesengsaraannya sukar digambarkan.Mineral ni datang dari air je ke?. Sudah tentu tidak. Buah²han kaya dengan mineral. Nak sangat mineral maka banyakkan makan buah.🍇🍈🍉🍐🍒🍓🍍🍌🍎

😽Macam mana pula air R.O atau dengan nama lain Reverse Osmosis. Air ini adalah H2O. Kosong, tiada mineral atau alkali. Air jenis ini kalau minum banyak pun tak apa. Ianya sekadar cecair yang memenuhi keperluan badan.😯

💧Villaem adalah produk yang menggunakan sistem R.O. Di dalamnya ada Reverse Osmosis Membrane atau dengan kata lain penapis R.O. sistem ini adalah sistem yang pertama dan sudah di patenkan.🌀

😮Kalau nak memiliki sistem penapis air ini. Anda boleh pilih sewa beli atau belian tunai. Kalau harga sewa beli adalah RM125/sebulan dan harga tunai adalah RM3,800. 😦

💡Kalau sewa beli sehari baru RM4.00. Ambil contoh satu rumah ada 4 orang. Setiap orang kena minum sekurang²nya 1.9L sehari untuk badan sihat. Jadi jumlah Liter sehari adalah 7.6L. Kalau air botol kat luar yang jenis botol besar 1.5L, kena beli sekurang²nya 5 botol. Kos 5 botol anggaran RM2.50 x 5 = RM12.50. Mana lebih murah? RM4 atau RM12.50?😯

😯Bahagian servis jangan risau, kerana servis dilakukan setiap 2 bulan dan gantian penapis atau filter adalah percuma.😯

😅Macam mana nak order. Anda boleh order dengan kawan² saya ni. Whatsapp terus diaorang.😬📲


Atau terus ke laman web🌀🌐🌍

KENAK ORANG SUKA PENAPIS AIK VILLAEM? KENAK? 3 CIRI YANG KTK ORG PERLU TAUK.



Kmk dirikpun make penapis air tok. Sebab ciri² nya yang bagus. Tapi sebelum kmk meli penapis aik ya, kmk memang carik penapis aik sebab aik di masak ditakong rah tangki aik khas utk diminum akan berkelodak empeyak kuning selepas seminggu. Gelik juak la. Ngenang lagik ada anak kecik.

Berbalit pada ciri² mesin Villaem ya. Ciri² pertama kmk suka adalah, nya ada 4 suhu. Suhu panas, sejuk, suam & suhu bilit. Senang molah susu anak. Ciri kedua adalah tangki nya besar 11.3 Liter. Mudah kmk nakong aik pake sedekah. Ciri ke tiga, nya ada eco mod. Mesin ya ada sensor ngesan cahaya. Mun malam ari, mesin ya akan berada dalam keadaan mod tido. Tido kita tido juak nya.

Kenak mesti Coway?. Barang Coway tok bukan la barang sebarang. Alatan luaran sampe dalaman dijaga kualiti. Semua ada sijil halal dan yang penting alatan dari luar mesin sampe dalam mesin adalah dipolah oleh Coway dikpun. Syarikat lain biasanya, mesin sidaknya alatan adalah gabungan dari kilang² lain. X pior kata oreng. Originaliti. Senang carita. Kita mok berik yang terbaik utk keluarga ka x?

Mun dari segi perkhidmatan gantian dgn cucian alatan mesin ya. Jangan dibingong. Coway jaga kreadibiliti nya. Syarikat dah ada nama. Rata² orang takut mun dah beli lepas ya sik diservis. Mun Coway jangan takut bah.

Bini dengan anak kmk nang koat minum aik Coway. Syukur la, sebab aik penting utk badan. Ada satu masa kmk orang gi rumah adik kakak. Bini kmk coba minum aik dari mesin syarikat lain. Nya madah berlendir. Kejut tamek. Nang tajam lidah ya. Ada antara kawan² kmk madah benda yang sama juak. Aik Coway nyaman. Ndak la kmk tauk. Camne aik celap boleh dirasa nyaman. Mun aik amoi cantik, tauk la juak kita nyaman nak.

Kurangkan minum di kedey. Bebekal aik mati mun keluar. Jimat, sihat, pasti.

Mun nak meli aik Coway. Beli dengan kawan kmk tok. Jimatkan minyak kitak orang, jimatkan masa kitak orang, set temujanji, duduk dan releks sia. Nya atang kepak² gi agak ktk orang. Nah! Nomo nya.berik link whatsapp sekali. Klik terus sia, x perlu save nomo bah.

DIY TEMPAT MAKANAN MINUMAN KUCING


Di dalam gambar adalah kucing jalanan yang singgah makan di balkoni rumah. Nama panggilan kucing ini adalah Genjok. Bukan Genjok sahaja kucing jalanan yang singgah makan kat sini. Tapi banyak lagi seperti Rambo, Lembir, Nabes dan banyak lagi.😸

Set yang bewarna hijau adalah tempat makanan kucing beserta tempat minuman nya dibuat secara DIY. Bahan² yang diperlukan untuk menyiapkan tempat tersebut ialah:😻

Bekas saiz 1'x1' (beli kat kedai haiwan)
Botol kosong 1.5L
Kontena 17cm x 12cm
Kabel tie
Hanger jenis besi
Hot Gum + Hot Gun

😽Ciri² DIY ini adalah air dan makanan 'self refill' dan bekas makanan dikelilingan air untuk elak semut ganggu makanan kucing. Kita tak perlu risau air berkurang kerana secara automatik air di isi sendiri oleh botol air yang disediakan. Makanan pula letak sekali gus tanpa perlu kita berulang kali beri kucing ketika kucing mengiyau. 😽

🙀Nak bagi kucing jalanan makan ni bukan mudah. Ada yang tak berani dengan manusia. Kaedah yang saya buat ni amat berkesan kalau nak bersedekah dengan kucing.🙀

😻Saya merancang untuk buat satu set lagi untuk diletakkan kat Medan Satok Kubah Ria. Tapi kena bincang dulu dengan tuan kedai yang saya kenal. Sebab bekas tu kena jaga juga utk memastikan ianya tidak kotor dan baik untuk kucing.😻

😿Sekarang ni saya tak ada kucing lagi. Saya bagi kucing jalanan je makan. Kucing terakhir yang saya miliki adalah bewarna oren yang bernama kacak dan cerdit. Saya ada anak kecil dan saya sendiri alahan dengan bulu kucing jantan. Itu lah sebabnya saya tak ada kucing sendiri.😿

😾Walaupun sekarang ini isu rabies kian mencemaskan. Itu bukan alasan kita untuk tidak menghormati makhluk berbulu ini yang punya jiwa dan roh. Anjing sekali pun kita kena hormat. 😾

🐩Kawasan kejiranan saya. Anjing penjaga rumah sini dan saya selalu beri makan. Anjing ni yang selalu sambut saya balik kerja. Tak boleh pegang tak apa tapi senyum kat anjing tu. Kekekekekekkekek😆

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.