COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

UNLIMITED BROADBAND

Unifi atau Streamyx? Anda pilih.

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

SISTEM RELOAD SAHABAT



DAFTAR PUN DAH UNTUNG
________________________
ISI BORANG DI BAWAH UNTUK PRA-PENDAFTARAN
________________________

20 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS SERTAI KAMI
Marjin KEUNTUNGAN optimum bergantung kepada telco -UNTUNG
MULTI reload telco -UNTUNG
kos internet menjadi ALIRAN PENDAPATAN -UNTUNG
MULTI SISTEM reload iaitu ANDROID APPS, wechat, browers dan sms -UNTUNG
PERCUMA Auto sistem LAPORAN TRANSAKSI JUAL BELI -UNTUNG
PERCRUMA kemudahan pembayaran bill -UNTUNG
Pengeluaran E-Wallet MENGHASILKAN UNTUNG -UNTUNG
PERCUMA simkad -UNTUNG
PERCUMA kredit berbual sms -UNTUNG
PERCUMA data Sebulan -UNTUNG
PERCUMA insurans hayat (T&C) -UNTUNG
PERCUMA poin untuk ditebus dengan produk -UNTUNG
PERCUMA diskaun Hotel terpilih -UNTUNG
PERCUMA cabutan bertuah -UNTUNG
PERCUMA pendapatan berganda (jual reload & jual sim) -UNTUNG
PERCUMA banting 5'x2' atau Stiker (T&C)-UNTUNG
PERCUMA pengiklanan melalui web beloya2u.com dan FB page -UNTUNG
TUNAI RM20.00 terus ke akaun bank setiap kali memperkenalkan rakan baru -UNTUNG
KOMISEN TANPA HAD selagi rakan baru guna nombor percuma yang diberi -UNTUNG
PELUANG membantu rakan menjana pendapatan -UNTUNG DUNIA AKHIRAT

NOTA : nilai pendaftaran sebenar adalah RM250.00 mengikut nilai 
KLIK SINI UNTUK CONTOH PAPARAN ANDROID APPS KAMI



BERAPA BAYARAN DAFTAR DAN MARJIN KEUNTUNGAN SAYA?
RM100 
SAHAJA



________________________
ISI BORANG DI BAWAH UNTUK PRA-PENDAFTARAN
________________________





LINK YANG BERKAITAN










MENGHALANG INDUSTRI VAPE UMPAMA MENYOKONG TEMBAKAU



Vape adalah satu teknik berhenti merokok yg mempunyai 4000 lebih bahan kimia. Manakala Vape adalah terdiri dari bahan untuk membuat kek atau bahan-bahan seperti minyak sayur-sayuran. Nikotin adalah pilihan. Banyak di kalangan vapor sudah mengurangkan nikotin dalam pengambilan liquid mereka dan saya sendiri sudah mengurangkan nikotin dari 6mg kepada 0mg.  Sila haramkan pembuatan kek jika mengharamkan vape.

Laporan media dahulu dengan sekarang jauh berubah dan perubahannya bermula apabila didapati jualan tembakau secara drastik menurun. Laporan berat sebelah dan fitnah mengeneai industri vape semakin berleluasa. Kita kena beringat bahasa pada akhir zaman akan ada perkara yang baik akan nampak buruk dan yang buruk akan nampak baik.

Budak sekolah yang menggunakan vape peratusannya lebih rendah berbanding rokok sebab set pertama untuk beli mod bukan murah.

Mungkin orang benci vapor sebab sikap sesetengah vapor yg hisap vape tidak beretika. Itu adalah sebab sikap tapi bukan vape. Kalau org makan kek sambil mulut penuh sambil bercakap itu juga sikap.

Halang industri vape umpama memberi peluang kepada syarikat tembakau untuk meningkatkan jualan mereka. Kalau jualan meningkat.. Siapa yg beli. Sekarang jualan syarikat tembakau menjunam antara 30% ke 60%. Itu petanda vape berkesan menghalang dan mengurangkan perokok.

Kesimpulannya.. Penghalang vape adalah penyokong syarikat tembakau dalam sedar atau tidak sedar.

FENOMENA VAPOR MALAYSIA VS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

VAPER MALAYSIA.

  1. Berjaya merekacipta mod/device yang digilai masyarakat antarabangsa tampa bantuan ahli politik mahu pun dari kerajaan.
  2. Berjaya mengadun antara eliquid terbaik dunia dan mendapat tempat dipasaran antarabangsa.
  3. Berjaya mencipta peluang pekerjaan dan menaikan ekonomi terutamanya anak muda tampa bantuan tabung kerajaan.
  4. Berjaya mengurangkan ketagihan merokok yang telah selama ini gagal dilakukan oleh kerajaan melalui KKM walau pun KKM mendapat berjuta budget untuk tabung kempen anti merokok.


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

  1. Berjaya membuktikannya mereka tidak pernah melakukan kajian terperinci dan mendalam tentang bahaya vape berbanding rokok.
  2. Berjaya membuktikan dimata anak2 muda malaysia dan dunia bahawa mereka seolah-olah menjadi dungu tiap kali mereka mengeluarkan fakta berkenaan vape.
  3. Setiap fakta yang dikeluarkan oleh KKM di akui adalah sesuatu yg tidak pernah di cuba oleh para vapers :


  • Sebotol eliquid mengandungi 40mg/100mg nikotin-sapa yg boleh vape 18mg & ke atas?
  • Vape device melebihi 5V.-All vape device max 3.7V
  • Vape sebotol eliquid boleh menyebabkan kematian serta merta.-Boleh buktikan?
  • Cecair vape bertukar menjadi pengawet mayat-no wonder vaper semua awet muda. 


Saranan saya kepada KKM

  1. Banyakan membaca fakta buruk dan baik vape berbanding rokok. Banyak kertas kajian diluar sana sebelum anda mengeluarkan sebarang pandangan supaya x nampak bodoh di pandangan generasi muda.
  2. Anda mempunyai fasiliti berteknologi tinggi. Sila buat kajian sendiri menggunakan eliquid Malaysia. Dan publish your results. Xkan tu pun malas?!
  3. Hentikan pengambilan rasuah dan berbincang untuk menyelesaikan masaalah.
(Artikel from one of the group whatapp VapeFriend)
sumber : MOVE

RAMPASAN CECAIR VAPE TIDAK HORMATI KABINET

Tertarik saya bila lihat Kementerian kesihatan menbuat sidang akhbar yang dilakukan oleh YBhg Datuk Dr Lokman Hakim dan YBhg Dato Dr Abdul Razak mewakili bagi pihak Ds Subramaniam Menteri Kesihatan mengeluarkan kenyatan akhbar dalam isu kawalan tembakau, E-rokok dan vaping dilihat lebih kepada ada sesuatu yang tersirat dan gerakan tangan2 ajaib.

Bagi saya melihat pihak mereka lebih kearah nak mencari kesalahan secara terus tanpa membuat kajian serta cadangan kabinet utk kawal selia industri vape ini. Mereka menyatakan akan serbu dan rampas perisa2 yang menpunyai kandungan nikotin.

Persoalan saya, sudahkah pihak kementerian kesihatan mengeluarkan garis panduan dalam penyediaan cecair perisa vape ini sejak awal? Jawapannya sudah pasti tiada. Sepatutnya pihak kementerian dibawah Ds Subramaniam melakukan ujian dan kajian terhadap perisa ini serta tetapkan garis panduan bagi kelulusan pihak kementerian kesihatan.

Ini keputusan paling kelakar oleh pihak Ds Subramaniam bila tiada diberikan garis panduan penyediaan perisa vape, terus nak dirampas drpd peniaga2. Pelik juga bila keputusan kabinet mengeluarkan keputusan utk tiada pengharaman tapi utk mencari satu garis panduan kawal-selia tapi pihak beliau ibarat cacing kepanasan mengeluarkan arahan untuk rampas.

Saya baru dimaklumkan kini pihak Ds Subramaniam Kementerian Kesihatan bukan sahaja merampas perisa vape dikedai2 malah dikenakan denda rm500 satu botol ini satu tindakan yang tidak sepatutnya dilakukan.

Adakah tangan2 ajaib dalam gerak kerja ini? Siapa tangan ajaib ini , yang boleh menbelakangi keputusan Kabinet? Siapa yang mengerakan arahan rampasan ini?

Kenapa pihak kementerian kesihatan dilihat ibarat mengistiharkan perang secara terbuka pada industri vape ini? Adakah Syarikat2 Gergasi Rokok yang jadi tangan ajaib?

Kenapa pihak kementerian tidak buat sessi bersama pengerak industri vape bagi mencari titik penyelesaian? Saya menunggu jawapan pihak Ds Subramanian dalam soalan yang saya berikan.

Ikhlas
Armand Azha Hj Abu Hanifah
Exco Pemuda UMNO Malaysia

sumber : MOVE

KAJIAN VAPE DAN DOKTOR CAKAP TIDAK MERBAHAYA MEH?


Berikut adalah video yang di ambil dari TV saluran perdana sebelum kejatuhan jualan tembako di Malaysia. Apabila kejatuhan jualan tembako di Malaysia berlaku dan hasilnya adalah hari ini. Maka contohi syarikat tembako convince kerajaan ok!!

video

BELUM ADA BUKTI VAPE BAHAYA DAN ISU VAPE

Isu vape semakin panas dan mendapat perhatian daripada pelbagai pihak. Isu ini dilihat adalah peperangan daripada penentang dan pengguna Vape. Pengguna Vape terdiri daripada pengusaha vape, pengusaha cecair vape dan pengguna vape. Isu ini lebih panas apabila kelihatan jualan daripada syarikat tembako menurun secara drastik. Jualan ini mewakili pendapatan negara kerana setiap jualan adalah cukai.

Menurut pemahaman mereka. Vape tidak membahayakan kesihatan kerana kandungan yang ada di dalam cecair vape adalah terdiri daripada bahan-bahan makanan seperti minyak sayur-sayuran, bahan untuk membuat kek dan nikotin adalah pilihan.

Disarankan kedai-kedai vape mulai pada saat ini MENGUBAH STRATEGI jualan cecair vape. Iaitu menjual cecair vape tanpa nikotin. Letak papan tanda besar-besar di luar premis cecair tanpa nikotin serta label-label pada botol cecair vape. Untuk pelanggan mendapatkan nicotin. Mereka boleh menambahnya sendiri di luar yang mungkin boleh didapati dari pasaran gelap atau pasaran terang. Alasan kerajaan merampas cecair adalah NIKOTIN. Itu sahaja.

Negara-negara lain seperti England dan Brunei setakat ini membenarkan vape malah menggalakkan rakyatnya untuk beralih kepada vape daripada menghisap rokok.

Vaper-vaper Malaysia tidak puas hati dengan tindakkan kerajaan kerana merampas cecair vape tidak kira memiliki nikotin ataupun tidak memiliki nikotin. Malah pihak kerajaan terlalu drastik membuat rampasan tanpa menhantar notis ke kedai-kedai yang menjual cecair vape.

Belum ada lagi kajian menunjukkan vape bahaya kepada manusia. Tetapi kerajaan seringkali memberi prospektif yang lain iaitu "belum ada bukti vape tidak bahaya". Ayat ini memberi persepsi lain kepada masyarakat.

Ini bukanlah fenomena biasa tapi ini adalah peperangan antara syarikat tembako dan pengusaha vape. Manakala pengguna vape amat menyokong pengusaha vape kerana bagi mereka ini adalah fenomena yang baik iaitu berubah dari rokok biasa kepada vape.

Fatwa-fatwa pengharaman Vape juga ada dikeluarkan oleh mufti-mufti negeri dan ianya tidak disokong oleh hujah-hujah yang kuat. Pada masa yang sama ada mufti-mufti menyatakan vape tidak haram kerana tidak ada kajian tepat mengenai bahaya Vape. Bagi mufti-mufti yang gelojoh mengeluarkan fatwa pada pendapat vapor adalah mufti yang tidak beribawa dan tidak layak menjadi mufti.

Berikut adalah gambaran antara vape dan rokok biasa

ini pula wajah subramaniam

ini lambang kerajaan yang memerintah sekarang.


apa-apa pun saya masih menyokong Pak Nan.

BAGAIMANA MEMILIH SISTEM RELOAD/TOPUP?

Banyak tawaran sistem reload/topup di pasaran. Dibimbangi tawaran-tawaran tidak munasabah akan merosak sekmen pasaran sistem reload/topup origin di pasaran. Di sini saya sediakan tips-tips untuk memilih sistem reload/topup yang ada di pasaran

1. Berapa % marjin keuntungan yang diberikan?
Pada dasarnya memang kita mencari marjin keuntungan yang tinggi tetapi kita kena tahu marjin realistik yang ada di pasaran. Jika marjin keuntungan yang diberi di luar realistik, maka ada sesuatu yang tidak kena pada sistem tersebut. Umpamanya anda membeli Iphone dengan harga RM600. Adakah itu realistik?. Jika harga tersebut ditawarkan, adakah anda akan terus membelinya?. Tawaran marjin keuntungan realistik di pasaran adalah sekitar 3% ke 7.5% di pasaran. Jika tawaran marjin keuntungan melebihi 7% maka anda nilai sendiri program yang disediakan.

2. Berapa syarat minimum atau maksimum menambah stok jualan sebulan?
Kebiasaannya syarat minumum untuk menambah stok jualan ialah RM100 dan maksimum adalah infiniti. Kebanyakkan rakan-rakan yang saya jumpa, jarang sekali mereka bertanya hal ini. Saya sendiri pernah berjumpa dengan satu sistem yang membuat had maksimum menambah stok sebulan RM200 sahaja. Jika ini berlaku maka anda mempunyai had keuntungan sebulan. Misalnya marjin keuntungan anda 7% maka sebulan anda hanya boleh membuat keuntungan RM14 sebulan. Adakah ini berbaloi?

3. Berapakah syarat minimum atau maksimun jualan sebulan?
Kebiasaannya tiada had jualan dalam sistem normal. Jika had diberikan kepada anda maka anda kena lebih banyak membuat kira-kira untuk melihat lebih jelas potensi tawaran sistem yang diberikan.

4. Apakah medium yang boleh digunakan untuk membuat jualan?
Kebiasaannya medium yang ada di pasaran adalah menggunakan sistem SMS dan sistem Laman web. Anda harus mencari sistem yang memberi pilihan lebih banyak misalnya sistem android apps atau sistem lain yang lebih mudah dan fleksibel.

5. Berapakah nilai pendaftaran dan sejajar atau tidak dengan nilai pulangan yang diberikan?
Bahagian ini, anda kena rajin membuat kira-kira. Anda perlu menilai tawaran perkhidmatan dan produk yang diberikan semasa pendaftaran. Adakah ianya logik atau realistik?

6. Dimanakah lokasi sistem server reload/topup?
Anda harus betanya lokasi sama ada ianya di dalam kawasan atau di luar kawasan. Jika ianya di luar kawasan misalnya anda di Sarawak dan sistem di Semenanjung, jika berlaku masalah sistem maka akan menjadi kesukaran untuk anda membuat rujukan. Ini juga melibatkan individu yang menawarkan sistem kepada anda.

7. Apakah kemudahan menambah stok yang ditawarkan?
Soalan ini harus anda ajukan bagi memudahkan anda membuat transaksi akan datang. Antaranya tempoh antara bayaran stok dan kemasukkan stok, medium untuk menambah stok dan jika berlaku ralat penambahan stok. Sistem yang terkini adalah sistem tambahan stok auto, dimana anda sendiri boleh menambah stok melalui sistem auto respon. Pilihan lain adalah melalui individu yang memperkenalkan anda tentang sistem.


Maklumat tips-tips di atas adalah sebahagian daripada cara-cara untuk memilih sistem reload jika anda berhasrat untuk menjadi usahawan reload. Anda boleh hubungi pengurus beloya2u.com jika terdapat kebimbangan tawaran sistem reload/topup di pasaran. In sya Allah.. kamek sedia membantu.

SISTEM RELOAD SAHABAT : SENARAI EJEN RUJUKAN SISTEM RELOAD/TOPUP



BERIKUT ADALAH SENARAI AJEN YANG BOLEH MEMBANTU ANDA UNTUK MENDAFTAR ANDA MENDAPATKAN SISTEM JUAL RELOAD.

NOTA:
PEMBAYARAN PENDAFTARAN HENDAKLAH MELALUI 
BELOYA MANAGEMENT AND SERVICES
(sila rujuk mereka untuk mendapat nombor akaun bank syarikat)

MELATI +60138487023
LOKASI :
Kuching, Petra Jaya, Politeknik, Matang

IHSAN +601135068527
LOKASI :
Kuching, Petra Jaya, Rambongan, Astana

SITI +60168787407

LOKASI :
Kuching, Petra Jaya, Matang, Demak

AJEM +60108041684

LOKASI :
Sematan, Lundu, Kuching

NORA+60107956581 (wsap dan wechat sahaja)

LOKASI:
Kuching, Tupong, Petra jaya, Samarahan

DAYANG MARIA +60128655796 
LOKASI:
Kuching, Tupong, Petra jaya, Gita, Padawan

SARA +601115299756 
LOKASI:
Kuching, Petra Jaya, Padawan, Samarahan

PEJUL +601115347761 
LOKASI:
Kuching, Petra Jaya, Demak, Matang, Astana


LINK YANG BERKAITAN




APAKAH PENGGUNA TONE EXCELL DAPAT?

TAHUKAH ANDA: (TE INFO)

APAKAH PENGGUNA TE DAPAT SETELAH MENDAFTAR?

■ percuma kredit RM30 setiap pengguna baru
■ percuma kekal nombor lama
■ REBET CASH 3% setiap kali top up di mana2 kedai
■ REBET CASH 7% setiap kali top up autoreload
■ percuma data internet 1GB setiap kali top up RM30
■ percuma kredit RM20 setiap kali top up RM50 = total RM70
■ komisyen RM20 setiap kali daftarkan keluarga anda sebagai pengguna baru
■ komisyen sehingga 26% setiap kali keluarga anda isi top up dan komisyen ini dibayar sampai bila2
■ dapat Big Point setiap kali isi top up walaupun top up RM5

.....kumpul Big Point itu anda boleh tukar jadi barang :
● tiket AirAsia ke seluruh destinasi
● tiket wayang
● tiket konsert
● jam
● smartphone
● tablets

.....setiap pengguna dpt diskuan 30% - bilik penginapan hotel TuneHotel di mana saja.
......ada percuma lagi :
■ PA Insuran RM 100,000
■ Pakej Umrah
■ Pakej percutian Bali
■ Bonus tahun baru
■ Jemputan Anual Dinner ToneExcel

.....ada peraduan cabutan bertuah lagi :
■ cabutan harian (Pemenang : RM500)
■ cabutan mingguan (Pemenang : Smartphones)
■ cabutan bulanan (Pemenang : RM200)
■ cabutan tahunan (Pemenang : Perodua Myvi 1.5-nombor 1 hgga 5)

.....jaminan yang sangat terjamin :
■ Liputan sangat meluas (coverage under Celcom)
■ Top up ada jual di mana2 (sebut aje top up Tunetalk)
■ Big point tidak akan luput sampai bila2
■ Komisyen top up 26% boleh diwariskan
■ Komisyen dibayar terus masuk bank
■ Komisyen dibayar 3X sebulan pada 11, 21, dan 30hb

LINK BIZ TONE EXCEL YANG ANDA WAJIB TAHU

LINK BERIKUT BOLEH MEMBANTU ANDA UNTUK LEBIH JAUH BERSAMA TONEEXCEL

1. Tone Excel
www.toneexcel.com
- homepage utama program tone excel. maklumat company, rate dan sebagainya ada di sini setiap ahli wajib explore.

2. Tone Excel Web Selfcare
http://www.tonegroup.net/temms/login
- ini kalau ahli tak tahu memang sah upline tak bagi tahu. hehe- tempat korang tengok komisen dan update maklumat peribadi.

3. Tune Talk
http://www.tunetalk.com/my/
- website ini juga wajib kena explore, sebab ramai tak explore tu yg banyak sangat persoalan :)
- pa insuran dan big point semua detail ada dalam ni

4. Tune Talk Web Selfcare 
https://selfcare.my.tunetalk.com/selfcare/loginv.do?dispmethd=login
- ni penting nak tengok detail penggunaan kredit anda
- kalau nak tukar-tukar no.  pun ada dalam ni - nak buat transfrer secara online pun boleh.

5.Group Soal Jawap Tone Excel
https://www.facebook.com/groups/788106084551277/
- anda ada persoalan, ramai rakan tone excel boleh bantu jawabkan

6. Group Perkembangan Terkini TuneTalk/ToneExcel https://www.facebook.com/groups/perkembangantoneexcel/
- biasanya tuan mazelan abas akan update d sini jika hq ada umum apa-apa berita trbaru

7. Group Perkembangan Bisnes ToneExcel
https://www.facebook.com/groups/788106084551277/
 - biasanya tuan mazelan abas akan update d sini jika hq ada umum apa-apa brita trbaru- yang ini group baru

8. Group Testimoni Kejayaan Tone Excel
https://www.facebook.com/groups/653245058097494/
- himpunan testimoni dari rakan tone excel
- boleh jadikan bahan promosi anda

9. Group Promosi TuneTalk ToneExcel 
https://www.facebook.com/groups/promositoneexel/- tempat rakan buat promosi

10. Untuk tersenarai dalam Spreadsheet Rakan Tone Excel Di Mana Jua
http://bit.ly/rakantoneexcel
- nak tambah kenalan rakan tone excel di mana jua
- boleh jadi tempat rujukan pada downline anda

11. Senarai Rakan Tone Excel Di Mana Jua
http://bit.ly/borangrakantoneexcel
- senarai lengkap rakan tone excel di mana jua.

12. Nak check status Layak PA Insuran secara onlne.
http://www.tunetalk.com/my/aboutus/whyTTPAinsurancheck
- check status PA insuran secara online.

13. Nak tahu TuneTalk Service Shortcodes
http://www.tunetalk.com/my/Quickaccess/serviceshortcode
- anda blh belajar short code mengenai banyak perkara

14. Masalah internet tak tahu on data internet
http://www.tunetalk.com/my/PlanRates/manualconfig
- buat semua jenis handphone di sini ada cara-caranya

15. Nak check liputan tune talk di kawasan anda
http://www.tunetalk.com/my/Networkconnection/connectivity
- page nak tengok liputan tune talk di sesuatu kawasan

16. Tak tahu nak tanya siapa mengenai line tune talk, big point dan insuran
http://livesupport.tunetalk.com/message_box.php?theme=&l=admin&x=1&deptid=1
- anda boleh live chat dengan customer service tune talk.

( TOLONG SAVE)
Atau bleh direct di sini juga:-

Info ttg reward point bleh click sini 
👉 http://www.tunetalk.com/my/Aboutus/rewards

Nak tgk barangan apa yg bleh redeem? Bleh click sini
👉 http://shop.tunetalk.com/Redeem-Smart-Phones/

Cara nak transfer point bleh click sini :
 👉 http://shop.tunetalk.com/3000_BIG_points.
 Nak redeem tiket wayang? Bleh click sini
 👉 http://shop.tunetalk.com/MBO-Movie-Ticket.html

MAFAAT TONE EXCEL

Manfaat-manfaat Prepaid Tune Talk :

Program Tone Excel menikmati segala manfaat-manfaat yang disediakan oleh talian Tune Talk. Manfaat-manfaatnya adalah:

Perlindungan Insuran Kemalangan RM100,000 
– Peserta program ini akan diberikan Perlindungan Insuran Kemalangan RM100,00. Syarat minimumnya adalah penggunaan “top up” sebanyak RM50.00 sebulan.

‘Point Redemption’ Tiket Air Asia dan pelbagai produk dalam tune shop.
– Anda berpeluang mendapat tiket penerbangan percuma dari syarikat penerbangan AirAsia melalui “Redemption Programme Air Asia”. Setiap kali anda Top Up, setiap kali anda dapat mata.

Pertukaran nombor pada bila-bila masa 
– Dengan menggunakan akaun ‘self care’ peribadi anda yang disediakan oleh TuneTalk, anda boleh melakukan pertukaran nombor pada bila-bila masa.

Kawasan Coverage Luas 
– Sim Kad yang digunakan adalah sama dengan semua Sim Kad yang ada di pasaran. Talian ini mengunakan rangkaian ‘coverage’ CELCOM. Jika anda menerima ‘coverage’ CELCOM, maka anda akan menerima coverage Tune Talk. Tiada gangguan ‘service coverage’.

Kekalkan Nombor Sedia Ada 
– Anda boleh mengekalkan nombor lama samada Prepaid atau PostPaid atau gunakan sahaja nombor baru 010-xxxxxxx atau 011-xxxxxxxx.

Top Up Secara Epay di mana-mana Sahaja 
– Anda boleh membeli Top Up di mana-mana mesin E-Pay seperti di 7Eleven, KK, stesyen-stesyen minyak atau melalui perbankan internet Maybank2u dll.


sumber : tunetalkbizblog

MENGAPA PERLU ADA LAMAN WEB SENDIRI

Semoga sejahtera ke atas kamu.

Banyak orang berpandangan laman web bertujuan untuk mempromosi produk mereka dan untuk meningkatkan jualan mereka. Jika anda berfikiran demikian maka itu adalah tidak tepat.

Laman web adalah satu ruang simpanan maklumat mengenai sesuatu tentang anda, sesuatu tentang perniagaan anda, sesuatu tentang produk dan perkhidmatan anda. Ianya menggantikan kertas. Ianya memberi kemudahan kepada orang ramai untuk mengenali syarikat anda tanpa perlu anda mencetak berulang kali profile atau katalog anda.

Ianya menjimatkan masa anda dan menjimatkan masa pelanggan anda. Anda hanya perlu memaklumkan kepada pelanggan anda alamat laman web anda dan mereka boleh bila-bila masa mendapatkan maklumat tentang syarikat serta produk dan perkhidmatan anda.

Jika anda ingin menjadikan laman web anda sebagai platfom untuk meningkatkan jualan anda. Maka anda perlu melakukan promosi. Konsep ini sama juga dengan kedai yang dibuka di alam realiti. Jika kedai alam realiti tidak dipromosi. Maka tidak banyak orang yang akan tahu kewujudan kedai anda. Bezanya laman web adalah kedai alam maya anda dan ianya juga perlu promosi.

Untuk perniagaan kecil sederhana. Cukuplah laman ini sebagai platfom kemudahan pelanggan-pelanggan anda mendapatkan maklumat tentang perniagaan anda. Jimatkan masa anda dan jimatkan masa pelanggan anda. Jimatkan kertas serta wang atau kos anda untuk membeli kertas, ink pencetak, elektrik dan kos-kos yang berkaitan.

Selain daripada itu, perniagaan anda akan lebih nampak profesional apabila memiliki laman web sendiri. Perniagaan anda akan lebih nampak mengikut peredaran zaman. Ini akan manambah keyakinan pelanggan tentang kekuatan perniagaan anda.

Anggaplah laman web anda sebagai tempat "one stop centre" untuk pelanggan anda mendapatkan maklumat tentang perniagaan anda. Terdapat berjuta-juta laman web seluruh dunia. Untuk menarik lebih ramai orang mengenali laman web anda. Anda perlu melakukan PROMOSI.

Hubungi kami. Kami boleh membantu anda untuk meningkan trafik manusia ke laman web anda. Jika tiada laman web, kami boleh membinanya untuk anda.

JUH MOLAH BANNER BANTING UNTUK IKLAN

KAMI MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN MEMBUAT BANNER


Harga untuk banner yang kurang atau sama dengan 12sqft
1sqft = RM2.50 (Mencetak Sahaja)
1sqft = RM2.80 (Mencetak dan membuat rekaan grafik banner)

Harga untuk banner yang lebih atau sama dengan 13sqft
1sqft = RM2.20 (Mencetak Sahaja)
1sqft = RM2.50 (Mencetak dan membuat rekaan grafik banner)



JIKA BERMINAT
LENGKAPKAN BORANG DI BAWAH DAN KLIK SUBMIT SETELAH SELESAI







ADAKAH ANDA TAHU KESAN LARVA BERTEMU DENGAN AIS?







SISTEM RELOAD SAHABAT : SENARAI PERKHIDMATAN BAYARAN (TELCO)

SISTEM RELOAD SAHABAT : CONTOH ASUS FONETAB DAN HOLDER

INI ADALAH CONTOH
ASUS FONETAB DAN HOLDER

GAMBAR BERIKUT DI AMBIL DARI KEDAI PELANGGAN KAMI DI UNIMAS

KLIK GAMBAR UNTUK PEMBESARAN

KLIK GAMBAR UNTUK PEMBESARAN

KLIK GAMBAR UNTUK PEMBESARAN

DAN 
MENDAFTAR UNTUK MENJADI PENJUAL RELOAD

TIDAK SEMESTINYA ADA KEDAI BARU NAK JUAL... 
DI RUMAH PUN BOLEH JUAL BAH...
DI PEJABAT...
DI SEKOLAH...
DI ASRAMA...
DI KOLEJ...

MANCHIT!!! FLAVAS : DUDE DEW (LEMBUT SEDAP)

Ini adalah antara perisa yang terpilih untuk dikeluarkan kerana dari 10 orang yang mencuba 9.5 menerima serta suka DUDE DEW.

Anda boleh dapatkan Flava ini di I Vape Sarawak Dan Q Vape Kuching

Untuk menjadi pengedar inbox FB page kami di JUH BELOYA


MANCHIT!!! FLAVA : AISKREM YAM YEM (RASA LEMBUT DI TEKAK)

Dengan mendapatkan maklum balas dari 10 orang. Rata-rata menyatakan perisa ini lebih lembut dan memiliki rasa yang enak. Nak cuba? 

Anda boleh dapatkannya di kedai I Vape Sarawak Dan Q Vape Kuching.


UCAPAN CM TOK NAN DI SEMATAN SEMPENA HARI MALAYSIA


Majlis Sambutan Hari Malaysia Peringkat Negeri Sarawak : Ucapan CM Adenan
Posted by TVSarawak.com on Thursday, 17 September 2015

TERIMA KASIH SEMUA PEMBACA BELOYA2U.COM

Saya mohon maaf sebab lama dah tak kemaskini berita dalam beloya2u.com. Kebiasaannya saya menyediakan artikel sekurang-kurangnya seminggu sekali tetapi atas kesibukan hakiki maka tak sempat nak kemaskini.

Hari ini saya semak bahagian komen, banyak sekali yang menunggu maklum balas. Terlalu banyak komen dan tak mampu saya nak membalasnya. Ada juga yang dibalas oleh pembaca lain. Syukur alhamdulillah.

Pada waktu ini saya sedang membina laman web ala-ala lazada dan zalora. Tapi takla sehebat mereka. Tapi mungkin boleh  hebat kalau komuniti usahawan bumiputra Sarawak bergabung meletup. 

Selepas ini dengan izin Allah swt, In Sya Allah saya akan kemaskini laman ini dari masa ke semasa. Jika ada aduan atau cadangan boleh lah mengisi borang dalam talian yang saya sediakan.

Semoga laman ini memberi mafaat kepada pembaca beloya2u.com. 

Makaseh aok.


RAWAT HATI DAN KEPIMPINAN DIRI TAZKIRAH KALAM SIRI 6 (2015)

Alhamdulillah.

Dari minggu ke minggu, adik-adik kalam semakin mahir menguasai kalam. Silaturahim semakin rapat. Apa yang merisaukan saya adalah semakin rapat kita maka semakin nampak kekurangan masing-masing dan di situ timbul pula sengketa akibat daripada angkuh dengan kelebihan.

Seperti minggu lalu, Saya memang menekankan mengenai ekonomi dan silaturahim. Matlamat saya mewujudkan gelanggan ini adalah untuk mengeratkan silaturahim selain daripada mengajak anak muda mencipta peluang kerja sendiri dan silaturahim.

Pesanan saya kali ini adalah berkaitan dengan hati. Kekuatan hati bergantung kepada berapa kuat kita mampu melawan nafsu kita. Untuk mendidik hati hendaklah kita bersangka baik dengan sesama insan. Hormati guru-guru yang mengajar kebaikan.

Kadang-kadang perkara yang kita anggap buruk sebenarnya baik dan yang baik adalah buruk. Disebabkan itu, bertawakal dalam setiap perkara yang kita lakukan. Ingin saya kongsikan cerita ini dan bagaimana persepsi adik-adik kalam?

Begini, Ada seorang anak kecil memegang dua biji epal. Datanglah si ibu dan melihat dua biji epal tersebut. Si ibu pun meminta sebiji epal dari anak kecil tersebut. Tiba-tiba anak kecil mengigit dua biji epal yang dipegangnya.

Saya diam sebentar melihat riaksi adik-adik kalam. Ada yang cakap, kurang ajar budak itu dan saya hanya tersenyum sahaja. Ada yang tercengang dan geram mendengar cerita ini.

Saya kemudian menyambung... Anak kecil tersebut kemudian memberi sebiji epal kepada ibunya dan berkata "Nah ibu.. yang ini lebih manis untuk ibu". Rupa-rupanya anak kecil tersebut memastikan epal lebih manis layak diberi kepada ibunya.

Masing-masing tersenyum dengan cerita saya. Ini adalah salah satu pelajaran yang patut kamu ingat. Hati kita ini belum betul-betul boleh berbaik sangka bukan?. Untuk mendidik hati, mulakan dari rumah. Bantulah ibu bapa.. hormatilah mereka.. Berusahalah bersungguh-sungguh untuk membalas budi mereka.

Minggu hadapa ada cerita lebih menarik untuk dikongsi.

Setiap adik-adik kalam di sini adalah pemimpin dan keutamaan dalam kepimpinan adalah memimpin diri sendiri. Pimpinlah diri kita ke arah jalan yang betul dan untuk menjadi pemimpin yang baik, maka bermulalah dari rumah iaitu hormati ibu bapa.

Hari ini saya memberi tugasan kepada adik-adik kalam. Setiap yang hadir hari ini perlu melakukan tugasan ini. Tugasan ini amat mudah jika kita biasa dan sukar bagi yang tidak biasa. Tugasan ini adalah adik-adik kalam dikehendaki membantu ibu bapa di rumah. Tidak kira apa jua pekerjaan yang mampu dibantu.

Dulu waktu saya meningkat dewasa, pelbaga kerja yang saya buat.. Dari laut sehinggalah ke darat.. Pernah suatu ketika, saya ingin merasa bagaimana ayah menebas rumput menggunakan mesin rumput.. dan saya mencuba melakukannya. Keputusannya, saya demam keesokkan harinya. Saya melakukan kerja tersebut lebih setengah hari. Banyak pelajaran yang saya perolehi selepas membantu ayah dan saya harap tugasan kali ini dilakukan dengan ikhlas dan adik-adik kalam pasti akan merasa hikmah serta kemanisannya nanti.

Minggu depan saya akan pilih antara adik-adik kalam di sini untuk memberi pengalaman yang menarik apabila membantu ibu bapa.

Sekian..

alhamdulillah..

KEPIMPINAN KINEK TOK YANG SUKA DENGAN SIK DISUKA (VERSI SARAWAK)

Selamat sejahtera pembaca beloya2u.com
Sapa maca artikel tok mesti madah kedak bunyi orang ngepak.. keh keh keh...

Senyum sorang dirik ada juak kali baca artikel bahasa Sarawak.. Bena ndak? Bagi yang masih belajar bahasa Sarawak boleh KLIK SITOK.

Setiap orang yang lahir di dunia tok adalah pemimpin. Benda pertama yang dipimpin ialah memimpin dirik pun. Mun dah suka mimpin dirik pun ke tempat yang sik patut nang la jadi sik patut lah nya. Nabi dah madah, mun kitak orang pegi ke tempat orang jual minyak wangi nakkah terpalit juak minyak wangi rah badan kitak orang. Camya juak lah sebaliknya. Lewat juak sik paham. Ndak ku pande madah gik eh. 

Sebagai pemimpin, kitak orang boleh pilih samada mok jadi pemimpin yang ditakuti atau disayangi. Mun bagi kami pemimpin yang disayangi lebih bagus gik. Tapi sik juak nak medo pemimpin ditakuti sik bagus. Ada pro dengan kontra nya bah.

Kamek suka pemimpin yang di sayangi sebab ayat pertama yang diturunkan masa Nabi kita di Gua Hiraq. Ayatnya adalah "Bacalah dengan nama Allah yang maha pengasih dan penyayang" sebelum surah Iqra di baca. Paham maksud pengasih dengan penyayang ya ka? Ndak patut sik tauk. Mun sik tauk belajarlah dengan orang tauk. Iboh empengo camya ajak.

Pemimpin yang disayangi tok pada pendapat kamek adalah seorang yang penyayang tetapi tegas serta memahami. Mampu mendalami yang tersurat dengan yang tersirat walaupun sik sedalam tuhan faham kita. Bertanggungjawab serta mampu berbincang dengan bagus dengan orang lain mun ada masalah. Bukanlah dengan sumpah seranah ndak tentu pasal.

Sorang pemimpin yang di sayangi mampu berada di zon apa sekali pun. Zon susah, zon sedang senang, zon senang, zon boleh la senang dengan zon senang lenang. Zon nembiak bagus dengan zon nembiak sik bagus. Di sia kita boleh faham sidaknya.

Mun ekot trend nektok, Sik berapa gilak orang nak nangga pangkat dengan darjat. Asal kurang ajar sik hormat orang alu keciklah ditangga orang. Ilmu tinggi melangit tapi kelakar bagus-bagus hormat orang lain,, kompom orang suka. Tapi yalah tek. Sik juak kita dapat jaga hati semua orang ndak?. Apa yang penting kita amal makruf nahi mungkar. Bertindak dengan berhikmah bukan dengan nafsu lemah.

Contoh kita boleh tangga nektok, Pakcik Adenan Satem.. you you... Kejawak ada jak.. Nya boleh kamek madah zuhud juak. Nya menjiwai hati rakyat Sarawak walaupun sik semua. Nya manusia juak bah. Nya molah yang terbaik. Bagi kamek, nya seorang pemimpin yang di sayangi. Sokonglah nya molah benda bagus daripada kitak orang ngerepak ndak tentu pasal nak nganok orang jak kerja. Sikda paedah.

Pemimpin yang di suka orang.. sik pelu kamek nyebut siapa.. tapi kitak orang tauk bah.. pemimpin yang suka bermuka-muka.. Sik ikhlas.. ngeluar kenyataan yang sik masok akal.. kenyataan k tetak nembiak kata kita. Dah ngeluar kenyataan salah, sik juak nak mintak maaf.. adeh eh.. nindak orang kin sik suka.. Boleh dikatakan mejoriti sik suka..

Pemimpin yang orang suka juak cam Khairi Jamaludin atau KJ.. ehhhh.. Menteri belia dan sukan ya bah.. lewat juak sik kenal bah.. Nya ada pendirian yang bagus.. Berfikiran kehadapan.. Nya boleh berada di mana-mana zon bah..

Pemimpin lain yang orang suka cam Rafizi.. Mun nya ngeluar kata-kata.. memang bersandarkan fakta. Yala orang suka dengar.. bukan kelaka ndak tentu pasal.. 

Selain dari ya.. Arwah tok guru Nik Aziz.. Perjuangannya jelas.. cuma yala tedah orang tua ya.. mala kenak fitnah ajak-ajak. Sampe kamek pun keliru oleh nya. Tapi berdasarkan pemerhatian cara hidupnya. Persepsi kamek. Nya memang orang yang baik malah yang terbaik.

Apa-apa pun.. kitak orang pilih lah.. kitak orang maok jadi PEMIMPIN YANG DISAYANGI ATAU DITAKUTI.. duak-duak ada kelebihan dengan kekurangan. Terpulang kepada kitak orang untuk menilainya. Nemu nuan?




SEMANGAT PASUKAN PENGAWAL PERIBADI SARAWAK (BGS)

Pengalaman menyertai Pengawal Peribadi Sarawak (BGS) amat menyeronokkan dengan sokongan semua ahli yang tidak berbelah bahagi. Semua bagai terpukau dengan aktiviti menembak.

Acara yang dijalankan sepanjang hari memberi banyak pengalaman dalam mengendalikan senjata. Kebanyakkan ahli-ahli teruja untuk mencuba dan ingin mencuba berkali-kali dalam mengendalikan senjata.

Sorakkan dan sokongan memberi semangat dalam berpasukan. Lebih seronok lagi adalah perkongsian dari ahli yang berpengalaman. Masing-masing memasang telinga dan mendengar dengan teliti setiap pesanan.

Sekarang keahlian BGS masih dibuka dan anda semua dijemput untuk menyertainya.

Hari itu bagaikan hari yang bersejarah kepada semua ahli.  Berikut adalah gambar-gambar aktiviti hari tersebut.


LOGO BGS












EKONOMI DAN SILATURAHIM TAZKIRAH KALAM SIRI 5 (2015)

Assalamualaikum pembaca beloya2u.com

Coretan ini adalah rakaman pesanan saya kepada adik-adik dan rakan-rakan serta diri saya sendiri pada pertemuan siri 5 Kalam

Silaturahim dan ekonomi adalah matlamat saya dalam menubuhkan satu pasukan yang kuat. Pasukan yang boleh diharapkan untuk membantu umat lain pada masa-masa akan datang. 

Penerangan saya ringkas dan padat serta harapan saya para pendengar faham dan menjiwai apa yang saya sampaikan.



Pesanan yang saya sampaikan adalah menjaga silaturahim sesama ahli Kalam, menjaga nama baik kalam, mementingkan diplomasi daripada pergaduhan dan perkara pokok adalah menghormati ibu bapa.

Dua matlamat saya dalam menubuhkan gelanggang ini dan untuk mencapai matlamat tersebut perkara asas yang harus dijaga adalah silaturahim. Jangan letih menjaga silaturahim kerana kita tidak akan pernah berehat untuk menjaga silaturahim kecuali kita mati dan pada masa itu adalah waktu yang tidak dapat di elak untuk kita berehat dengan kerenah silaturahim. Jaga adik kakak. Jika mereka memerlukan pertolongan maka hulurkanlah setakat yang mampu dan maklumkan kepada guru-guru.


Proses pembelajaran setiap hari ada 3 bahagian iaitu fitness (bina badan), langkah kalam dan tazkirah. Setiap yang dirancang ada maksud yang tersirat. Harapan saya adik-adik dan rakan-rakan ikhlas dalam memberi komitmen dalam gelanggan.

Mengenai ekonomi pula, saya kongsikan pengalaman saya mengenai maksud tidak sombong dengan ilmu. Dahulu saya bekerja sebagai eksekutif akaun dan suatu hari, bos saya arahkan saya untuk mengendali program (event). Jika saya sombong, maka saya akan berdolak dalih dan mengatakan itu bukan tugas saya. Tetapi atas dasar ingin belajar sesuatu yang baru dan peluang yang diberikan. Saya telah mengambil tugas itu dan melakukan dengan ikhlas hati. Kesannya sekarang, saya mampu mengendalikan mana-mana program (event) jika diserahkan kepada saya dan saya sendiri boleh mencipta event saya sendiri. 

Jadi adik-adik dan rakan-rakan sekalian. Janganlah kita sombong dengan ilmu. Untuk permulaan, bagi mencetuskan peribadi dan melibatkan diri dalam bidang ekonomi. Bermulalah dari rumah. Langkah awal adalah membantu ibu bapa di rumah. Percayalah setiap yang dilakukan akan mendapat barakah dari Allah swt. Tanpa anda sedari, anda akan memperolehi sesuatu dan beberapa orang adik-adik di sini telah melakukan apa yang saya nasihatkan. Apa yang diperolehinya amat menyeronokkan.

Ingatlah rukun-rukun kita, beradapan kepada Allah, Rasul, Ibu bapa, Guru-guru yang mengajar kebaikan, abang kakak, sesama ahli kalam dan sesama insan.

HIDUP BERSAMA MENGEMBANG DAN MENYATU

In sya Allah, minggu depan kita akan berjumpa dan berkumput di sini dan meneruskan aktiviti kita serta menambah saf-saf kita. amin.


CARA MENDAFTAR AHLI TONE EXCEL

update 11/05/2015

BAGAIMANA NAK MENDAFTARKAN 
AHLI BARU TONE EXCEL?

JIKA ANDA BELUM MENDAFTAR MAKA 
ANDA BELUM BOLEH MENDAFTAR ORANG LAIN
untuk mendaftar sila KLIK SINI jika anda belum ahli

CARA PENDAFTARAN ADALAH SEPERTI BERIKUT

Anda hanya perlu SMS  atau melalui aplikasi Whatsapp sahaja untuk melakukan pendaftaran dan semasa melakukan pendaftaran sila semak semula sms sebelum menghantar 

______________________________________________________________

DAFTAR PENGGUNA MYKAD

pergi ke mesej dan taip

AD [NAMA] [SN] [PUK] [KP] [ALAMAT] [POSKOD] IDP [NO ID]

contoh:

AD KHALIFAH NABHAN 8012350 40549338 851110134456 NO 20 JALAN SULTAN TENGAH TAMAN PUTERI PETRA JAYA SARAWAK 93050 IDP 698867

HANTAR KE +60147057769 (SMS)
HANTAR KE +60105335793 (APLIKASI WHATSAPP)

______________________________________________________________

DAFTAR PENGGUNA PASSPORT

pergi ke mesej dan taip

AD [NAMA] [SN] [PUK] [NO PASSPORT] [NEGARA] [TARIKH LAHIR] [ALAMAT] [POSKOD] IDP [NO ID]

contoh:

AD GUNWA AKAPPU PALA 8012350 40549338 A167890 INDONESIA 13/11/1965 JALAN SULTAN TENGAH TAMAN PUTERI PETRA JAYA SARAWAK 93050 IDP 698867

HANTAR KE +60147057769 (SMS)
HANTAR KE +60105335793 (APLIKASI WHATSAPP)

______________________________________________________________

DAFTAR PENGGUNA KAD TENTERA/POLIS

pergi ke sms dan taip

AD [NAMA] [SN] [PUK] [KP] [NO POLIS/TENTERA] [TARIKH LAHIR] [ALAMAT] [POSKOD] IDP [NO ID]

contoh:

AD KHALIFAH NABHAN 8012350 40549338 T10138465 13/11/85 NO 20 JALAN SULTAN TENGAH TAMAN PUTERI PETRA JAYA SARAWAK 93050 IDP 698867

HANTAR KE +60147057769 (SMS)
HANTAR KE +60105335793 (APLIKASI WHATSAPP)

______________________________________________________________

BAGAIMANA HENDAK MENGEKALKAN NOMBOR LAMA?

AD [NAMA] [SN] [PUK] [KP] [ALAMAT] [POSKOD] [NAMA TELCO] [NO TEL LAMA] IDP [NO ID]

contoh:

AD KHALIFAH NABHAN 8012350 40549338 851110134456 NO 20 JALAN SULTAN TENGAH TAMAN PUTERI PETRA JAYA SARAWAK 93050 DIGI 0123456789 IDP 698867

HANTAR KE +60147057769 (SMS)
HANTAR KE +60105335793 (APLIKASI WHATSAPP)

NOTA : 
anda hanya perlu masukan data nama telco lama dengan nombor telco lama antara poskod dengan idp dari semua teknik di atas.


______________________________________________________________



MEMBEKAL SIM WOW TONE EXCEL KUCHING SARAWAK



| cara daftar ahli | link portal TE | jana 20k dalam setahun | plan pemasaran | internet murah |

KAMI MEMBEKAL SIM WOW TONE EXCEL

ANDA SUDAH AHLI ATAU BELUM AHLI?
ANDA BOLEH BELI DARI KAMI


MENGAPA PILIH TONE EXCEL
  1. Mudah untuk mendapat reload/topup.
  2. Prestasi yang mantap dalam sejarahnya.
  3. Bekerjasama dengan Persatuan Pengguna Malaysia.
  4. Airtime percuma : panggilan , sms, Internet dan rebat.
  5. PA Insurans RM100,000 Percuma
  6. Percuma mata ganjaran setiap kali reload/topup
  7. Diskaun hebat penginapan di Tune Hotel.
  8. Menyertai cabutan bertuah Mingguan, Bulanan dan Tahunan.
  9. Menyertai pertandingan hebat dan pakej Perlancongan ke luar negara.
  10. Peluang membuat pendapatan pasif setiap bulan.
WOW!!
RELOAD RM30 KREDIT PERCUMA RM10
RELOAD RM50 KREDIT PERCUMA RM20

SEKARANG ANDA SENARAIKAN KELEBIHAN SIM ANDA

INILAH SEBAB MENGAPA PENGGUNA SIM WOW TONE EXCEL DIGELAR
PENGGUNA BIJAK DAN BUKAN PENGGUNA BIASA

ANDA KUAT MENGGUNAKAN INTERNET?
Pengguna sim TE hanya menanggung kos RM2.00 untuk data 1GB dan RM59.00 untuk data 3 GB. Malah ada yang sudah menikmati internet PERCUMA

ANDA KUAT MEMBUAT PANGGILAN TELEFON ATAU SMS?
Kos penggilan untuk pengguna sim TE rendah sehingga boleh mencapai RM0.20/minit,
Malah ada yang sudah menikmati panggilan/sms PERCUMA ke semua rangkaian.

ANDA PERLUKAN STOK SIMKAD WOW TONE EXCEL?

KAMI SERAP GST

ANDA PERLUKAN MAKLUMAT LANJUT?

HUBUNGI KAMI DI TALIAN BERIKUT

016-850 3160 (EMA) -whatsapp 
-atau-
010-7956581 (NABHAN) -whatsapp


ATAU

ISI BORANG DI BAWAH INI




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.