COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

UNLIMITED BROADBAND

Unifi atau Streamyx? Anda pilih.

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

PROVOKASI S4S ADA AGENDA LAIN.. JOM MOLAH REPORT POLIS RAMI-RAMI

Baca abis-abis bok komen. Mun malas baca iboh nak pandei-pandei komen. AMARAN SIGEK GIK!!.. Jangan ngeluar kata rasis kedak sidaknya juak. Hidup dalam masyarakat majmuk. Mun hati panas... report polis terus.. admin harap.. banyak tampil molah report polis.

Naktok kes ari sabtu ya tek.. Aku ada juak molah tapi group lain dalam menyatakan solidariti dengan rakyat Palestin.  Lokasi kamek lain and lokasi group sigek gik tempat lain. Sik sangka juak sidak ya kenak provok. Mun stakat provok sikhal. Tapi mun dah main sentimen agama. Memang panas.

Perkataan yang aku selalu dengar dari spesis sidak tok ialah "brain wash". Mala madah orang lain kenak "brain wash". Sebenarnya berita dari Palestin ya kamek orang oleh terus dari Palestin.. Lambat cerita siaran TV.. Kamek orang dolok tauk. Mun di kira "brain wash".. Sidak ya bena kali kenak "brain wash" kelaka banyak auta.

Sarawak For Sarawakian pun event cun juak time ya molah perhimpunan. Ya adalah kebetulan dan sik dirancang pun. Apa yang sedih sekali ialah di kalangan sidaknya main sentimen Agama, padahal Palestin ya bukan sebab agama semata-mata tapi hal kemanusian. Mun sebab agama sekalipun di Palestin ya bukan orang islam ajak diam, Kristian pun ada bah. adohai.. 

Baca luahan hati sidaknya lepas di provok depan-depan and dalam facebook bawah tok :
______________________________________________________________

Provokasi? No Nationalism? Aie menagih simpati and twist cerita nampak?
In fact, your so called "Independence Walk"rally yang show middle finger to solidariti Palestine Event. Kmk orang sekda pun provoke ktk orang. Tang ada madah orang provoke sidak. Ada kmk orang utter vulgar words towards your parade? ada kmk orang provoke stop torang tengah jeraya? Sekda ndak? tang ada emotional kedirik bila event sekda sambutan. kakya publish di facebook twist cerita mintak publisiti madah orang molah provokasi. Sekda masa ku nak provokasi event sekda sambutan ya.

Tok ku mok orang semua tauk, tengah kmk orang molah himpunan solidariti Palestine, sidak yang lalu waterfront, dak tok terhon hon, press minyak kereta, nunjuk middle finger ngan kmk orang, then madah kmk orang provoke? apa kes? Event Solidariti palestine sekda pun ngaco torang or deny your so called " nationalist movement" yang syok sendiri ya. Kmk orang berhimpun untuk show our support kepada war victim Palestine. Sekda kaitan pun ngan torang, torang nak berenang ka nak berarak ka sukati torang la, sama sama makey public place sama sama orang Sarawak. Event Solidariti Palestine kmk orang adalah himpunan orang Sarawak pelbagai bangsa agama dan keturunan.

Kakya tauk nak madah "Kenapa mesti berkumpul pada hari Indepence Walk S4S? Mau Hijack event kami kah?" - bah dunia tok kau sorang la mpun, bila kau nganjur event orang lain sik boleh nganjur event lain, dah nama ari sabtu, mun ko sik mok orang ngaco, belarak pukul 2 pagi ari rabu nun. Asak juak ati orang nak menumpang event torang, sak juak nang sekda sambutan. Tang orang sik support sidak, lalu madah orang sik nationalist, maka sama jak kita orang Sarawak, beza nya torang ya rasict gilak,agik teruk dari PERKASA. Tok ku cerita balit sapa hijack event sapa. Masa Sarawak tengah top main bol tok, rame orang turun stadium, time ya la daknya mintak puji gantong banner dalam stadium.Kakya dibash orang madah salah tempat promote movement lalu madah sidak dah lamak nangga bol dari stadium kosong. aok la ko sorang jak nangga bol time stadium kosong, dolok stadium kosong ada ko mbak banner? sekda ndak? ya point nya. time sarawak dah angkat baruk gago.

In fact, kebangkitan and sokongan padu kepada Sarawak, penyatuan Sarawak adalah hasil sik langsung daripada GB13 yang join event solidariti Palestine ya. Kmk orang bekorban masa, wang ringgit, utk ngangkat scene sokongan bolasepak Sarawak. So now bila event torang sik laku, and torang alleged kmk orang provoke walhal sik benar, make us less nationalist than you? even hanya sokongan bolasepak. tapi looking at another perspective, something to be proud of. Berjaya menyatukan rakyat Sarawak rather than memecahbelahkan rakyat sarawak seperti dipolah torang kinek tok dengan fahaman rascist.

Then Doris Jones madah, "kalau mau support Palestine, pegi Israel sana la perang" -yeah right, kata kata daripada orang yang sendirik berada di London sik berani balit sarawak. Oi, kalau mok promote Sarawak for Sarawakians, datang Sarawak la. Apa kelakar dari jauh jak. Yang belarak ya kelakar depan Adenan Satem,depan Najib, dari ngejem jeraya. At least, kmk orang dapat

ngumpul sumbangan untuk disalur kepada mangsa perang, dari torang? ngejem jeraya and spread rascist di Sarawak. Kmk orang sayangkan Sarawak juak, pure Sarawakian juak. At least kmk orang ada sitok ada usaha memajukan Sarawak. Serve orang Sarawak,kerja di Sarawak dari cakap kosong jak dari jauh.

Then rupanya some of them, memang pro Israel,anti Melayu/Islam or saja saja baruk nak support Israel nak membuktikan rebel la tek. Apa yang Malaya polah, sidak akan support the other part. Come on, War in Gaza tok international issue, iboh la cetek gilak fikiran sampe bekareh nak support israel demi nak nyakit ati orang Malaya.

Mun Malaya support Manchester United, sak nya bebeli baju Liverpool, (contoh jak) Lalu keluar la statement, "inilah ajaran Malaya, Perkasa, asuk malaya" berdemo. For your information, rally Solidariti Palestine tok worldwide, New York, Chicago London, banyak tempat gik la, sik kan semua dakya pun terikut ajaran Perkasa. kotan nak mintak support, mok nampak kebenaran sukati nak melebel orang jak. Sak juak torang yang rascist. Sebelum post Doris Jones ya didelete, semua penyokong S4S hanya tauk mainkan rascist and religious statement sedangkan we at the other side sikda sentuh langsung hal bangsa and agama torang rather than stating fact of our reason for solidariti for Palestine.

Why your movement worse than PERKASA? lebih rascist? You bashed us your fellow Sarawakian, call us anjing kurap, uneducated, drug addict, and anti Melayu Sarawak/Islam secara terang terangan sedangkan kmk orang just show our support kepada Palestine dan sikda ngaco pun event torang, sedangkan torang yang ngaco event orang lain. Tang muka kau yang sik educated, rambut bagey kenak ribut ditiup sebelah side. madah orang drug addict, sama sama urine test la mun berani. Begambar profile picture k spec itam pake coverall tek educated la? Ceh. Sak nya ajak bagus di dunia tek.

Kenak torang lebih rascist dari PERKASA? At least PERKASA menentang orang yang berlainan bangsa/agama yang against them. and look at you S4S?- menentang Melayu/Muslim Sarawak yang sama sama support torang bila issue Kalimah Allah hangat diperkatakan, Melayu Sarawak/Muslim tok la yang banyak support torang when others turn their back on you, CM Sarawak yang Melayu MUslim yang fight untuk sik recognize Allah ban di Sarawak. Melayu/Muslim Sarawak yang fight for your equal right. Melayu/Muslim Sarawak yang stand with you. Melayu/Muslim Sarawak yang sama sama makan semeja dengan torang tanpa sebarang prejudis. Saat orang malaya menghina bangsa dayak kuno dan pakai cawat tinggal atas pokok, kmk org muslim sarawak yang bangkit sama sama defend ktk org waima orang yang menyindir ya sama bangsa sama agama kmk org. Bagi kmk org. Menghina orang sarawak ya sama mcm menghina kmk org semua..And S4S now want to eliminate and discriminate us? kmk orang muslim

di sarawak tok respect ngan bangsa lain, sik kan torang belum apa apa diberik kuasa dah start jadi racist? Secara terus terang, aku madah, dolok nak aku support cause torang yang try untuk fight for Sarawakian right. tapi bila perpaduan Sarawak dipertaruhkan demi torang nak mandik royalti minyak, sorry la aku nak support gik. Pegi jak kau stesen minyak minum RON97 sampe kenyang. Ndak alah alah cerita hal royalti minyak, nak bernegara kedirik, tapi rascist? gne nak memimpin negara berbilang kaum?

Oi S4S, torang nak belarak,syok sendiri sukati torang la sia, sekda juak kmk orang ngaco torang, In fact, cause duak duak event hari ya berbeza. Just because We support Palestine because of humanity. So ktk orang nganok kmk orang not nationalist? Then,You're not human. Nationalist without empathy and humanity membuatkan torang nampak kurang lebih jak ngan Pro Russian Rebel. Bunuh orang sikpa asal matlamat tercapai. Fikir fikirkan lah oiii...Bukan kau sorang jak sayang Sarawak.In fact, Kau bukan sayang Sarawak, kau sayang royalti minyak Sarawak. dalam palak otak kau nak bolot semua k kau sorang. tapi Kmk orang sayang perpaduan Sarawak more than anything!

Akhir kata Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Sarawak ke 51 (yang sekda kaitan dengan perjuangan Racist Sarawak for Sarawakian), kaktok ada daknya nganok aku madah aku tok ajaran malaya. sekda idea lain dijaja, ya jak cerita dimain daknya. loser.

*nak komen boleh, tapi jangan jadi racist macam daknya.








Reactions:

1 comments:

  1. Tok ku mok orang semua tauk, tengah kmk orang molah himpunan solidariti Palestine, sidak yang lalu waterfront, dak tok terhon hon, press minyak kereta, nunjuk middle finger ngan kmk orang, then madah kmk orang provoke? apa kes? Event Solidariti palestine sekda pun ngaco torang or deny your so called " nationalist movement" yang syok sendiri ya. Kmk orang berhimpun untuk show our support kepada war victim Palestine.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.