اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

MENGAPA PERLU BOIKOT DAN BERTERUSAN BOIKOT (MUN SIK PAHAM TANYAKLAH!!)

Banyak yang tak faham mengapa kebanyakkan boikot mensasarkan Mcdonald lebih dari produk lain yang dimiliki oleh Yahudi. Malah ada yang tak faham bagaimana melakukan boikot. Lebih menyedihkan ialah saudara sesama islam mencari jalan untuk menghentikan boikot ini. Agama lain seperti kristian, yahudi artodoks dan hindu melakukan boikot kerana bagi mereka ini bukan soal agama tetapi soal kemanusiaan. Tak malu kah kamu? saudara kamu sendiri tetapi kamu tidak peduli. Mungkin sebelum ini saya tidak kisah kalau orang lain tidak faham mengapa perlu boikot. Tetapi kini, kalau keluar bangkangngan sekadar auta. Memang kena palangkong dengan Stering lock. Mana tidaknya, hasil dari belian Mcd membunuh banyak anak kecil di Palestin.

Mungkin ada kata sinis cakap McD milik Malaysia dan tunainya tak akan di salurkan kepada israel. Kalau kamu berkata begitu, banyakkan membaca mengenai sistem francais. Kalau malas, lebih baik tak payah hidup.

Penerangan secara ringkas mengapa Mcdonalds diboikot:

ISRAEL menerima bantuan daripada rakyat malaysia sebanyak RM 230 ribu bagi setiap hari melalui pembelian set termurah yang berharga rm5.90 di McD MALAYSIA,McD MALAYSIA menghantar sebanyak RM 80.4 juta setahun ke PUSAT McD di USA,dan wang itu telah disalurkan ke tabung ISRAEL,masyarakat Kalau ada keperikemanusiaan TOLONG COPY PASTE atau anda terus menyokong tindakan ini . Jom Boikot Berterusan!

Ada yang keliru bagaimana nak boikot seperti lakaran kartun di bawah ini :

Kata-kata sinis dari rakan seagama :
Translate :
Assalam bro. Nak boikot kah? Fb yang awak guna ni? yang telefon di guna asal usul dari mana? Fikir-fikirkanlah sebelum nak post sesuatu ok.

Mungkin kita tak mampu nak boikot semua. Tetapi kita tahu yang mana paling utama untuk di boikot. Mungkin ada segelintir kita berkata kita tidak akan mampu boikot, Tetapi jika semakin banyak orang boikot, ianya akan memberi kesan yang besar ke atas industri makanan segera McD.

NAFSU NAK MAKAN MCD TAK DAPAT DI TAHAN KAH? TAK ADA MAKANAN DI MUKA BUMI INI SELAIN MCD KE? KALAU MAMPU BOIKOT SEMUA!! BOIKOT LAH!! KALAU TAK MAMPU NAK BOIKOT SEMUA.. BOIKOT SEKADAR YANG MAMPU.. KALAU TAK MAMPU BOIKOT JANGAN MENGAJAR ORANG LAIN UNTUK TIDAK BOIKOT DAN YANG PENTING SEKALI, JANGAN TUNJUK KELEMAHAN KAMU YANG TAK MAMPU BOIKOT. KITA TAK PAKSA.. TAPI FIKIRKANLAH SENDIRI MAKAN MAKANAN YANG BAKAL MENYUMBANG KEPADA PEMBUNUHAN ANAK KECIL DI PALESTIN. KALAU ANAK ATAU ADIK KAMU DIBUNUH HASIL DARI MAKANAN TERSEBUT APA YANG KAMU RASA??

Lihat bukti ini mengenai bantuan McD untuk israel.

Letakkan diri kamu di kalangan menjadi seorang ayah atau ibu atau abang atau kakak. Di mana anak kamu atau adik kamu di bunuh kejam oleh rejim zionis. Dana untuk pembunuhan itu dari McD dan McD pula mendapat dana dari pengguna dan pengguna itu pula adalah kita sendiri. Lihat wajah kecil di bawah ini. Adakah kamu rasa anak kecil ini layak untuk diperlaku sedemikian. Saya terus terang dengan jujur. Saya menangis.


Bayangan Mcd yang kamu selalu makan seperti syurga tetapi lihatlah imej tersirat dari McD tersebut :
Reactions:

1 comments:

  1. Letakkan diri kamu di kalangan menjadi seorang ayah atau ibu atau abang atau kakak. Di mana anak kamu atau adik kamu di bunuh kejam oleh rejim zionis. Dana untuk pembunuhan itu dari McD dan McD pula mendapat dana dari pengguna dan pengguna itu pula adalah kita sendiri. Lihat wajah kecil di bawah ini. Adakah kamu rasa anak kecil ini layak untuk diperlaku sedemikian. Saya terus terang dengan jujur. Saya menangis.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.