اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

PESTA BENAK HARI PERTAMA DI SRI AMAN

Tahun 2014.


Banyak aktiviti dalam pesta benak. Seronok melihat orang ramai berkumpul seolah-olah bersatu hati. Saya mengambil peluang dalam pesta ini untuk menyampaikan maklumat penting kepada pengunjung. Ada pula cerita yang tak berapa seronok hari pertama. Semua orang yang datang dari luar menunggu benak. Tetapi, sayang sekali... tinggi benak tidak sampai 1 meter seperti yang di war-warkan benak lebih kurang 5 meter.

Benak pada hari pertama terjadi lebih kurang pada pukul 5.55pm dan hari kedua sebelah pagi dijangka benak yang paling tinggi lebih kurang pukul 5.00am. Ramai yang menanti hendak melihat kejadian alam ini. Di harap hari kedua memberi janji yang baik.

Esok saya akan cuba dapatkan beberapa aktiviti yang berlaku dalam pesta benak. Waktu benak muncul esok paling tinggi pada pukul 5am. Susah sikit nak ambil video dalam keadaan gelap. Mungkin petang saya akan ambil penorama tu kalau ada rezeki.

Anda boleh menonton video di bawah ini untuk melihat aktiviti pesta benak pada hari pertama. Selamat menonton.

Reactions:

1 comments:

  1. Benak pada hari pertama terjadi lebih kurang pada pukul 5.55pm dan hari kedua sebelah pagi dijangka benak yang paling tinggi lebih kurang pukul 5.00am.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.