COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

UNLIMITED BROADBAND

Unifi atau Streamyx? Anda pilih.

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

TIPS MOTIVASI PAGI

Perkara terbaik yang anda patut lakukan di waktu pagi, adalah :

1
Bersyukur, bersyukur, bersyukur. 
Bersyukurlah sebab anda masih diberi peluang untuk meneruskan hidup, anda juga masih ada kesempatan untuk melakukan yang terbaik hari ini, lebih baik dari yang kelmarin.

Tekad Bermotivasi. 
Pasang niat dalam hati yang anda mahu jadi bersemangat sepenuhnya. Ambil beberapa artikel-artikel motivasi pendek dan baca dalam seminit dua.

Di waktu awal pagi, jangan buka email, baca newspaper, baca gosip-gosip mahupun join sesi mengumpat bersama kawan-kawan. Sebab, ia menerbitkan energi negatif lalu menghalang anda dari bermotivasi sepanjang hari.

3
Dekatkan Diri Dengan Sesi Motivasi. 
Ikuti sesi-sesi motivasi di media, misalnya Motivasi Pagi di TV3 dan sesi motivasi Dr Izzy di Hot FM. Luangkan masa 3-5 minit memberi motivasi pada diri sendiri melalui sesi-sesi motivasi pendek ni.

Motivasi harus dijaga, sebab kalau tak di jaga ia mudah turun. Kesannya, anda menjadi tidak bersemangat, lemah longlai dan lemas.

4
Dalam Apa Jua Yang Anda Buat, Mulakan Dengan Bismillah. 
Bila anda mula punch card nak masuk kerja, baca bismillah, moga anda dijauhkan dari bisikan syaitan yang membuat anda lalai, mengantuk, macam tak cukup ‘cas betri’ saja.

Andai kata anda seorang pelajar, bermula dari nak masuk kelas, duduk di kerusi anda dan mula nak bukak buku, mulakan semuanya dengan bismillah. Moga apa jua yang anda lakukan mendapat keberkatan.

Masuk saje ke dalam kelas, pasang niat anda mahu menuntut ilmu. Bila istiqamah melakukannya, anda punya peluang cerah untuk menjadi cemerlang!

5
Set Target Kemajuan Diri Sendiri 
Ini juga kurang dititikberatkan. Bila dah keluar rumah sama ada ke kelas atau ke tempat kerja, kita tak tahu apa yang kita nak capai hari tu. Betul tak?

Kita hanya nak sampai di sana, bekerja (atau menghadiri kelas) lepas tu nanti petang balik rumah, berehat, makan, minum, pastu tidur. Esok pagi, bangun dan perkara sama berulang lagi.

Hidup Anda bagai dalam 1 bulatan, situ-situ saja.

Mulai hari ini, ubah sikap anda. Set target apa yang anda mahu capai, lagi best setkan untuk setiap hari.

Andai anda seorang pelajar, set target berapa bab yang anda nak ulangkaji, berapa buah buku yang anda nak baca dalam minggu ni, berapa soalan anda nak bertanya pada lecturer atau guru anda nanti.

Andai anda seorang usahawan, set target berapa jualan yang anda nak capai hari ini dan berapa keuntungan yang anda nak dapat hasil dari bisnes anda. Set juga apa yang anda nak pelajari hari ni dalam bidang bisnes anda.

Andai anda seorang pekerja, set berapa tugas yang anda nak siapkan dan set limit masa untuk anda menyiapkan segalanya. Kecekapan seorang pekerja di nilai dari kepantasan, ketepatan dan kekemasan.

6
Lihat Warna Cerah 
Warna boleh mempengaruhi mood. Warna cerah membuat kita jadi energetik, ceria dan penuh dengan idea.

Setiap hari, lihat warna-warna yang cerah seperti kuning, merah, biru dan hijau. Cara ni saya dah test sendiri, berkesan sungguh!

Dekatkan diri dengan benda-benda berwarna cerah sebab ia mampu merubah mood anda menjadi positif.


7
.Penuhkan Hati Dengan Kemaafan
Lepaskan segala yang dulu-dulu. Maafkan orang diwaktu pagi, maafkan kesalahan semuanya dari dulu sampai sekarang.

Lepaskan dendam, rasa tak puas hati, geram, sakit hati dan yang sewaktu dengannya.

Andai emosi-emosi negatif ni bersarang di hati (walaupun sedikit) ia menghalang motivasi. Kesannya, anda jadi orang yang tak bersemangat langsung.

Lebih teruk, anda jadi orang yang berfikiran negatif, hanya nampak yang negatif dalam diri setiap orang, setiap situasi dan setiap benda.

CADANGAN APLIKASI UNTUK WAKTU SOLAT

Selamat sejahtera kepada pembaca beloya2u.com. Harap pembaca sihat-sihat dan lebih sihat dari kelmarin. Macam-macam perkara terjadi sejak dua menjak tiga menjak. Alamat-alamat atau kejadian yang disebut pada 1435 tahun dulu seakan terjadi sejak tahun-tahun kebelakangan ini. Pelbagai andaian dan kebarangkalian dibuat oleh individu tertentu. Ada antara tak berasaskan fakta dan ada juga yang menepati fakta sains terkini.

Saya bukan nak cerita kisah-kisah yang berlaku pada bumi kita pada masa kini tetapi nak berkongsi aplikasi yang baik dan terbaik antara aplikasi-aplikasi yang terdapat di pasaran android. Artikel ini khas untuk pengguna adroid sahaja. Maafkan saya ya.. Tetapi rasanya banyak yang menggunakan android sekarang ni.

ini adalah link untuk download aplikasi waktu solat yang terbaik dan memenuhi citarasa orang Malaysia.

Aplikasi ini memberi perkhidmatan yang terbaik buat saya pada masa sekarang. Aplikasi ini diberi nama MySolat yang bersaiz 3.56MB atau Aplikasi MySolat Classic yang bersaiz 662kb. Kedua-dua aplikasi ini dibangunkan oleh Creativate.

Aplikasi MySolat memberi pilihan kepada penggunanya untuk memilih notifikasi waktu solat sama ada di paparkan sahaja atau dengan bunyi azan pendek (allah hu akbar sahaja) atau azan lengkap. Selain itu, aplikasi ini menyediakan kompas digital untuk kemudahan penggunanya mencari arah kiblat. Terdapat juga maklumat-maklumat lain di dalam aplikasi seperti maklumat solat jamak.

Aplikasi ini sesuai digunakan oleh rakyat Malaysia kerana waktu solatnya di ambil dari sumber Jabatan Agama Islam Malaysia atau dari e-solat.gov.my. Kalau aplikasi lain saya tak jamin waktunya sama atau tidak dengan yang sepatutnya. Saya amat berhati-hati memilih aplikasi berkaitan dengan agama kerana terdapat aplikasi yang diselewengkan dan aplikasi dari syiah.

Jumlah pengguna MySolat antara 1juta hingga 5juta orang yang sudah memuat turun aplikasi ini dan versi terkini untuk aplikasi MySolat ialah 3.8.3. Aplikasi ini sesuai untuk adroid 2.1 ke atas. Manakala jumlah pengguna MySolat Classic pula adalah antara 50,000 orang ke 100,000 orang yang sudah memuat turun aplikasi ini. Versi terkini adalah 1.0.2 dan sesuai untuk android 1.6 ke atas.

Moga maklumat ini berguna untuk pembaca beloya2u.com. Tolong mak, ayah, adik, kakak, kawan-kawan, rakan taulan, girlfriend, boyfriend, ex girlfriend, ex boyfriend, ex wife, ex husband dan pendek kata semualah untuk memuat turun aplikasi ini. Moga dengan bantuan yang sedikit mampu mendidik kita untuk mendirikan solat. amin. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.