اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

PELIK : MENANGIS SAMBIL MENYAMUN

Kuching:- Kejadian ini berlaku di sebuah pasaraya di Samariang kelmarin. Dimana seorang warga emas telah disamun oleh seorang lelaki yang dikatakan menangis sambil mengacukan pisau kepada warga emas tersebut. Lelaki tersebut mengarahkan warga emas tersebut menyerahkan bag tangannya.

Warga emas tersebut seorang perempuan berumur 64 tahun dari Matang Jaya bergerak ke sebuah pasaraya di Samariang pada pukul 7 malam seorang diri. Apabila keluar sahaja dari kereta warga emas tersebut dikatakan terpaku selepas diacukan pisau yang tiba-tiba muncul di hadapannya. 

Lelaki tersebut dikatakan merayu sambil menangis kepadanya supaya menyerahkan bag tangannya. Bimbang dicederakan dan hairan dengan tingkah laku lelaki tersebut, warga emas tersebut menyerahkan bag tangannya.

Kemudian lelaki tersebut menyelongkar bag tangannya serta mengambil barangan berharganya termasuk wang tunai dan dokumen penting. Kunci kereta bagaimanapun dibuang di tengah jalan sebelum lelaki tersebut melarikan diri bersama sorang lagi suspek yang dikatakan sudah menunggunya dengan motosikal di kawasan yang berdekatan.

Saya pasti pembaca membuat pelbagai andaian dari kejadian ini. Apapun berlaku, segalanya mungkin. Apa yang penting, setiap dari kita hendaklah mengambil sikap berhati-hati walau dimana pun kita berada.

Reactions:

1 comments:

  1. Kuching:- Kejadian ini berlaku di sebuah pasaraya di Samariang kelmarin. Dimana seorang warga emas telah disamun oleh seorang lelaki yang dikatakan menangis sambil mengacukan pisau kepada warga emas tersebut. Lelaki tersebut mengarahkan warga emas tersebut menyerahkan bag tangannya.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.