اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

PASAR PETANAK DIROBOH

KUCHING: Isu meroboh dan memindahkan Pasar Petanak di sini ke lokasi baharu masih menjadi persoalan semua pihak kerana tiada penjelasan terperinci daripada pihak bertanggungjawab iaitu Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS).

Tinjauan Utusan Borneo di pasar itu semalam mendapati rata-rata peniaga di situ enggan berpindah ke lokasi baharu jika Kota Samarahan dijadikan tempat baharu mereka berniaga kelak.

Usaha untuk mendapatkan penjelasan daripada Datuk Bandar MBKS Datuk James Chan Khay Sin semalam berhubung perkara itu gagal selepas dimaklumkan beliau sedang bermesyuarat di luar pejabat.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Penjaja Peniaga Kuching Selatan (PPPKS) Tan Choon Yong berkata, beliau belum dimaklumkan mengenai perkara itu oleh MBKS selaku pihak berkuasa tempatan bertanggungjawab dan mendakwa hanya menge-tahuinya menerusi laporan akhbar tempatan semalam.

Tan memberitahu akan bertemu dengan Datuk Ban-dar MBKS dalam waktu terdekat untuk membincangkan perkara itu bagi mewakili sebahagian besar peniaga di Pasar Petanak.

“Semua belum jelas dan saya mengetahui ramai penjaja di sana tidak mahu pindah kalau dipindahkan ke tempat yang jauh dari lokasi sekarang. Saya tidak boleh mengulas lanjut mengenai perkara ini, melainkan saya sudah berjumpa dengan Datuk Bandar nanti,” ujarnya.

Reactions:

1 comments:

  1. “Semua belum jelas dan saya mengetahui ramai penjaja di sana tidak mahu pindah kalau dipindahkan ke tempat yang jauh dari lokasi sekarang. Saya tidak boleh mengulas lanjut mengenai perkara ini, melainkan saya sudah berjumpa dengan Datuk Bandar nanti,” ujarnya

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.