اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

NIKMAT : FAKTA TENTANG KENTUT

Siapa yang tak pernah kentut bermakna dia menghadapi masalah berkaitan dengan organ dalaman ataupun dia bukan manusia dan mungkin juga jembalang kentut. Apa yang saya nak bincangkan di sini adalah berkisar mengenai kentut. Mungkin ada antara kita malu-malu kucing berbincang mengenai kentut yang sebenarnya satu kemestian kepada setiap insan.

1. WAKTU BERKENTUT
Kebiasaannya sewaktu tengah temu janji dengan kekasih adalah waktu yang amat perit untuk berkentut. Selain itu, semasa di khalayak ramai juga memberi impak yang sama. Kebiasaannya kentut aktif sewaktu bersama rakan paling rapat (BFF), keluarga sendiri dan pasangan yang sudah kawin (tak mengaku lah tu).

2. KELAJUAN KENTUT
Kelajuan kentut adalah bergantung kepada kemampatan, ketumpatan dan ruang serta rongga aliran kentut. Berhati-hati ketika melakukan kentut pada kelajuan tinggi kerana dibimbangi boleh menyebabkan cirit secara tidak sengaja.

3. JENIS KENTUT
Terdapat pelbagai jenis kentut yang boleh kita kategorikan. Tetapi kebiasaannya kentut diketegorikan mengikut kesan perwatakan si pengentut. Jika si pengentut seorang yang bijak maka dia akan kentut sambil berdehem untuk mengelak bunyi kentutnya dikesan.

4. BATAL WUDUK
Jika seseorang sudah mengambil wuduk dan kemudian bekentut disarankan mengambil air wuduk semula kerana wuduk terbatal apabila berkentut. Kadang-kadang ada antara kita konfius sama ada sudah bekentut atau terkentut selepas mengambil wuduk.

5. EMA MAEMBONG DAN KENTUT
Walaupun Ema Maemong cantik dan comel, tidak dapat di elak bahawa beliau juga berkentut seperti kita dan busuknya bergantung kepada makanan yang beliau telan sebelum kentutnya terjadi.

6. SILAP MATA KENTUT
Silap mata ini selalu dilakukan bagi mempraktikan keberanian berkentut secara profesional. Kaedahnya ialah dengan meminta rakan memicit hujung jari atau mana-mana bahagian badan. Apabila rakan sudah memicit jari atau mana-mana bahagian badan maka kentut dilepaskan dengan bunyian pitching yang lari.

8. BERKONGSI KENTUT
Rakan karib atau BFF sahaja boleh melakukan perkara ini. Ketika kentut berlaku, tangan di letakkan dibelakang bagi memerangkap kentut dalam tangan. Kemudian tekap ke mukan rakan atau BFF bagi memastikan bau kentut dapat dikongsi bersama.

9. KESIHATAN DAN KENTUT.
Orang yang kentut adalah orang yang sihat dan orang yang sukar nak kentut kebiasaannya dikaitkan dengan masalah buasir atau sembelit. Selain itu, orang yang tidak kentut boleh menyebabkan selaku terkena sakit tidak sedap perut.

10. KENTUT MALAPETAKA
Kebiasaannya kentut yang membawa malapetaka adalah kentut yang betul-betul busuk dan boleh ke arah bau mayat reput. Apa yang lebih malang lagi adalah apabila kentut tersebut menyebabkan si pengentut tercirit.

Reactions:

1 comments:

  1. KELAJUAN KENTUT...Kelajuan kentut adalah bergantung kepada kemampatan, ketumpatan dan ruang serta rongga aliran kentut. Berhati-hati ketika melakukan kentut pada kelajuan tinggi kerana dibimbangi boleh menyebabkan cirit secara tidak sengaja.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.