اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

USAHAWAN TIPS: MEMILIH PEMBEKAL

Seorang usahawan tidak dapat lari dari memerlukan antara satu dengan yang lain. Antaranya ialah pembekal di sini saya sertakan tip-tip memilih pembekal:

KETEPATAN MASA PENGHARGAAN
Kelewatan menghantar bekalan bahan mentah dapat mengganggu pengeluaran. Ini menyebabkan pelanggan beralih kepada peniaga lain kerana barang yang diperlukan selalu kehabisan stok. Tukar kepada pembekal lain jika masalah kelewatan kerap berlaku dan serius.

KEMUDAHAN KREDIT
Peniaga yang tidak mempunyai sumber kewangan yang mencukupi perlu memastikan pembekal menawarkan pembelian secara kredit. Pembelian kredit membantu apabila syarikat tiba-tiba mengalami kekurangan tunai.

PRODUK YANG DIBEKALKAN DALAM KEADAAN BAIK.
Pembekal diklafikasikan sebagai pembekal tidak baik sekiranya barang yang dibekalkan kerap rosak ataupun tidak memenuhi tahap kualiti yang kita inginkan. Jika keadaan ini berlaku, segera tukar kepada pembekal lain.

KEPELBAGAIAN PRODUK YANG DIBEKALKAN.
Adalah baik jika pembekal itu dapat membekalkan pelbagai jenis barang yang kita perlukan. Dengan itu, kita tidak perlu berurusan dengan ramai pembekal.

MEMBERIKAN PELBAGAI PERKHIDMATAN
Sebaik-baiknya pembekal itu dapat memberikan pelbagai jenis perkhidmatan. Contohnya pembekal dapat menyediakan jurujual, membaiki kerosakkan ataupun perkhidmatan selepas penghantaran.

Reactions:

1 comments:

  1. Seorang usahawan tidak dapat lari dari memerlukan antara satu dengan yang lain. Antaranya ialah pembekal di sini saya sertakan tip-tip memilih pembekal:

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.