اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

SYIAH, NASRANI DAN YAHUDI BERGOLAK

WASHINGTON: Pentadbiran Barack Obama kini mengambil pelbagai langkah yang diharap dapat menghalang Israel menyerang kemudahan nuklear Iran, lapor The New York Times, semalam.

Akhbar itu melaporkan, langkah berkenaan dibuat bagi memaksa Teheran berbincang lebih serius berhubung program nuklearnya, selain menawarkan Israel alternatif kepada rancangan mereka menyerang Iran. Memetik sumber dirahsiakan, akhbar itu berkata, AS dan lebih 25 negara lain akan mengadakan latihan tentera paling besar di Teluk bulan ini.

“Ia adalah cubaan menghalang Iran menyekat pengeksportan minyak melalui Selat Hormuz,” lapor akhbar itu. Washington juga menyiapkan sistem radar baru di Qatar yang akan digabungkan dengan radar sedia ada di Israel dan Turki bagi membentuk benteng antimisil meluas. - AFP


Reactions:

1 comments:

  1. WASHINGTON: Pentadbiran Barack Obama kini mengambil pelbagai langkah yang diharap dapat menghalang Israel menyerang kemudahan nuklear Iran, lapor The New York Times, semalam.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.