اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

ORANG UTAN MEROKOK DI ZOO JOHOR

Orang utan merokok bukan sahaja berlaku di Indonesia malah Malaysia Juga menerima kesan yang sama apabila pelawat yang datang menyajikan orang utan dengan rokok. Apakah tindakkan pihak Zoo bagi menangani masalah ini.

Di Malaysia beberapa tempat telah digezetkan sebagai kawasan larangan merokok contohnya di hospital dan tempat awam yang lain tetapi beberapa tempat perlaksanaan hukuman bagi perokok masih tidak dikuatkuasa walaupun papan tanda terbentang besar.

Apakah kawasan Zoo bukan kawasan larangan merokok ataupun penguatkuasaan dan saman tidak dilaksanakan di lokasi tersebut. Di Kuching pertama kali saya mendengar pada tahun ini perokok di saman di sekita Hospital Umum Sarawak dan adakah di tempat lain penguatkuasaan dan perlaksanaan dibuat seperti di lokasi tersebut?.

Perlaksanaan dan penguatkuasaan

Reactions:

1 comments:

  1. Orang utan merokok bukan sahaja berlaku di Indonesia malah Malaysia Juga menerima kesan yang sama apabila pelawat yang datang menyajikan orang utan dengan rokok. Apakah tindakkan pihak Zoo bagi menangani masalah ini.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.