اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

BUAH DADA ADA KISAHNYA TERSENDIRI

Salah satu daya tarik paling utama bagi seseorang wanita adalah di bahagian payudaranya. Namun, ada beberapa perkara unik tentang payudara yang mungkin belum anda ketahui. Berikut merupakan beberapa fakta mengenai aset wanita paling berharga itu..

Implan payudara selamatkan nyawa..
Seorang wanita yang terlibat dalam satu kemalangan kereta telah terselamat secara ajaibnya apabila silikon payudaranya berfungsi sebagai bantal airbag telah menyelamatkan nyawanya. Kejadian tersebut berlaku pada tahun 2006. Wanita yang berasal dari kota Ruse, Bulgaria ini mengalami kemalangan yang menyebabkan keretanya rosak teruk. Nasib wanita tersebut agak baik apabila tidak mengalami cedera parah kerana terlindung daripada hentakan keras oleh implan payudaranya.

Perempuan yang memiliki lebih dari dua payudara..
Catatan medikal membuktikan, ada perempuan yang memiliki payudara lebih dari dua atau secara saintifiknya disebut sebagai ‘polymastia’. Pesakit polymastia ini memiliki payudara di bahagian depan tubuh dan, bukan hanya terdapat di bahagian dada.Ukuran payudara semakin besar..
Sebuah kajian yang dijalankan di Amerika telah menemui bahawa ukuran payudara wanitaInggeris rata-rata naik dua ukuran disebabkan oleh pembedahan plastik di bahagian payudara. Sementara itu, menurut satu survey yang dijalankan di seluruh dunia, ukuran rata-rata payudara selama 10-15 tahun terakhir naik hanya satu ukuran berbanding wanita yang menjalankan pembedahan plastik untuk payudaranya.

Payudara menyelamatkan wanita ini dari hukuman penjara..
Serena Kozakura yang dituduh melakukan kerosakan di apartmen seorang pemuda telah dijatuhkan hukuman penjara. Namun, selama perbicaraan dijalankan,wanita tersebut telah membuktikan bahawa lubang di pintu apartmen pemuda tersebut terlalu kecil untuk dilalui oleh payudaranya yang berukuran besar. Jadi, wanita tersebut telah dinyatakan tidak bersalah dan tidak dipenjarakan.

Membesarkan payudara dengan nada dering handphone..?
Kebanyakan wanita di Asia Timur memiliki payudara yang mongel. Bagi yang tidak ingin melakukan perubahan invasif untuk memperbesarkan payudara, Dr Hideto Tomabechi mempunyai jalan penyelesaiannya. Pada tahun 2008, beliau telah mereka satu nada dering yang dipanggil “Rock Melon”. Nada dering ini dikatakan mampu memperbesarkan ukuran payudara seseorang wanita. Secara faktanya, nada dering merangsang otak seseorang wanita seperti otak ibu yang sedang menyusu. Mendengar nada dering ‘rock melon’ sebanyak 20 kali setiap hari akan menambah ukuran payudara sebanyak beberapa inci.

Di Vietnam, payudara berukuran kecil dilarang mamandu..
Kerajaan Vietnam pernah mempertimbangkan untuk mengaitkan kepintaran seseorang wanita dengan saiz payudaranya. Pada tahun 2008, kerajaan setempat berniat melarang wanita yang memiliki payudara kurang dari 28 inci untuk memandu. Namun, akhirnya larangan ini mendapat protes daripada rakyat Vietnam dan larangan ini akhirnya dibatalkan untuk menjaga hati semua pihak.

ini hanya video yang tak ada kaitan dengan artikel di atas... xde idea nak letak ape..
Reactions:

1 comments:

  1. Salah satu daya tarik paling utama bagi seseorang wanita adalah di bahagian payudaranya. Namun, ada beberapa perkara unik tentang payudara yang mungkin belum anda ketahui. Berikut merupakan beberapa fakta mengenai aset wanita paling berharga itu.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.