اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

REMAJA 16 TAHUN DIBERI DADAH, ROGOL SERTA DIKURUNG

Kuching, Batu Kawah. Seorang gadis yang berusia 16 tahun dari keluarga yang susah telah disuntik dengan dadah dan dirogol sekurang-kurangnya lima lelaki selepas ditipu oleh seorang wanita yang menawarkan pekerjaan kepadanya.

Mangsa dari Batu Kawah yang tahu suspek keluar dengan beliau pada pagi Rabu selepas diberitahu bahawa dia boleh membantu di gerai buah-buahan di sana untuk mendapatkan wang.
Remaja yang datang dari keluarga miskin memutuskan untuk berbuat demikian tetapi sebaliknya dibawa ke sebuah motel di mana sejenis dadah telah disuntik ke dalam dirinya. Dia tidak mampu untuk melawan balik apabila dia telah dipaksa untuk melakukan hubungan seks.

Pada keesokan harinya, dia berpindah ke motel lain dan sekali lagi disuntik dengan dadah dan dia tidak mampu untuk melawan balik dan dipaksa untuk perkhidmatan dengan ramai lelaki.

Pada malam Jumaat kira-kira 11 malam, suspek membawa gadis itu ke pasar raya di Batu Kawah. Apabila mendapat peluang untuk melarikan diri, dia kemudian memberitahu ibunya pengalaman pahit tersebut. Satu laporan polis telah dibuat di Batu Kawah.

Pada petang Sabtu suspek datang ke rumahnya dan memberi amaran untuk tidak membuat apa-apa laporan atau dia akan diculik dan akan dirogol sekali lagi. Bimbang dengan keselamatan sendiri, mangsa membuat laporan polis buat kali kedua di balai polis Simpang Tiga.

Pada tengah malam, polis menahan suspek berusia 29 tahun dari kawasan penempatan semula BDC dan ditahan untuk soal siasat.

Ketua Polis Daerah Kuching, Mun Kock Keong mengesahkan bahawa suspek telah ditangkap dan mereka mencari dalang  kepada kes ini.

Suspek telah diperintahkan supaya ditahan reman selama empat hari sementara menunggu siasatan polis.

Beliau berkata suspek akan didakwa di bawah Seksyen 14 Akta Anti pemerdagangan dan jika sabit kesalahan, pesalah boleh dikenakan penjara tidak lebih daripada 20 tahun atau denda.

Info : Sarawakupadate

Reactions:

1 comments:

  1. Kuching, Batu Kawah. Seorang gadis yang berusia 16 tahun dari keluarga yang susah telah disuntik dengan dadah dan dirogol sekurang-kurangnya lima lelaki selepas ditipu oleh seorang wanita yang menawarkan pekerjaan kepadanya.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.