اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

MEMBERI PERTOLONGAN TAK PERLU ALASAN

Memberi pertolongan tidak memerlukan alasan jika hati bersih dan tidak ada dendam serta hasad dengki.

Memberi pertolongan juga tidak perlu kita melihat latar belakang seseorang sama ada dari segi darjat, harta ataupun rupa. Kita hendaklah berbuat baik selagi kita boleh dan jangan pula antara kamu meminta pertolongan daripada rakan dan rakan tidak dapat membantu lalu kamu membenci rakan kamu kerana tidak membantu kamu. Kamu kenalah faham bahawa rakan-rakan kamu mempunyai kudrat dan alasan sendiri yang munasabah mengapa tidak membantu kamu. Mungkin mereka juga menghadapi masalah.

Video di bawah memang sejok hati melihatnya dan merasai kebaikkan itu manis. Kemanisan kebaikkan itu akan dirasai apabila kita ikhlas dengan kebaikkan.
Reactions:

1 comments:

  1. Memberi pertolongan juga tidak perlu kita melihat latar belakang seseorang sama ada dari segi darjat, harta ataupun rupa. Kita hendaklah berbuat baik selagi kita boleh dan jangan pula antara kamu meminta pertolongan daripada rakan dan rakan tidak dapat membantu lalu kamu membenci rakan kamu kerana tidak membantu kamu.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.