اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

FACEBOOK AKAN DI SERANG DAN DIGONDAM

Biar betol Facabook nak di gondam. Pagi tadi sahaja ramai yang buat aduan Facebook tak dapat dibuka. Mungkin diaorang nak tingkatkan pertahanan sebelum 5 November nanti. Individu yang menggelarkan mereka Anonymous ataupun tanpa nama telah membuat video dalam youtube dalam pelbagai bahasa iaitu dalam bahasa spanish, german dan english menyatakan hasrat mereka untuk menggodam Facebook.

Walaubagaimanapun, mereka memberi sebab mengapa mereka berbuat demikian kerana mereka tidak berpuashati dengan pihak pengurusan Facebook yang menjual data pribadi pengguna Facebook kepada pihak tertentu untuk tujuan yang tidak baik. Sekalipun kita menyembunyikan data kita dari orang lain menurut mereka itu hanyalah ilusi dan tidak benar. Sebaliknya data kita dapat dilihat oleh individu tertentu dengan membuat bayaran kepada pihak pengurusan Facebook.Sejauh mana kebenaran mengenai perkara ini biar anda sendiri yang tentukan. Facebook juga menurut mereka memberi impak yang tidak baik kepada beberapa negara dan boleh membuat pepecahan kaum dan agama akibat daripada dasar facebook yang memberi kebebasan bersuara.

Mungkin ini ada kaitan dengan penghinaan dari individu tertentu yang menyerang serta menghina agama-agama dan beberapa negara yang juga boleh mencetuskan peperangan. Di bawah ini merupakan video yang diterbitkan oleh individu yang menggelarkan mereka anonymous dan akan menyerang Facebook pada 5 November 2011:

Reactions:

2 comments:

  1. Biar betol Facabook nak di gondam. Pagi tadi sahaja ramai yang buat aduan Facebook tak dapat dibuka. Mungkin diaorang nak tingkatkan pertahanan sebelum 5 November nanti. Individu yang menggelarkan mereka Anonymous ataupun tanpa nama telah membuat video dalam youtube dalam pelbagai bahasa iaitu dalam bahasa spanish, german dan english menyatakan hasrat mereka untuk menggodam Facebook.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.