اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

LAGI CERITA RADIASI NUKLEAR DAN PENIPUAN

Sebelum ini kita dengar desas dusus mengenai konon-kononnya penipuan SMS yang menyatakan rakyat Malaysia dan Sarawak Khasnya terdedah kepada radiasi bagi melumpuhkan ekonomi negara diterima dengan hati terbuka. Kes ini bagaimanapun mendedahkan pencawang-pencawang yang dipasang di beberapa kawasan bagi mengesan radiasi. Sayang Sarawak tidak ada pencawang mengesan radiasi.Ini pula kejadian yang berlaku di Tokyo Jepun, Polis Jepun, semalam menahan dua lelaki yang menjual ubat didakwa mereka dapat melindungi orang ramai daripada kesan radiasi nuklier. Dua lelaki berkenaan iaitu perniaga makanan kesihatan, 50 dan pembantunya yang berusia 29 tahun didakwa menjual ubat berkenaan, kata jurucakap Jabatan Polis Tokyo. 

"Iklan yang disiarkan mereka menyatakan ubat yang diberi nama Premium Zeo-lite boleh menyerap bahan radiasi dan membuangnya daripada tubuh manusia dalam tempoh enam jam melalui proses perkumuhan," ujarnya.

Menurutnya, ubat itu terbukti tidak efektif untuk membebaskan bahan radiasi seperti mana didakwanya. Dua lelaki terbabit menjual 10 botol ubat itu kepada tiga orang antara 17 Februari hingga 29 Mac lalu dengan harga 47,500 yen (RM1,705.00) -AFP

Reactions:

1 comments:

  1. Menurutnya, ubat itu terbukti tidak efektif untuk membebaskan bahan radiasi seperti mana didakwanya. Dua lelaki terbabit menjual 10 botol ubat itu kepada tiga orang antara 17 Februari hingga 29 Mac lalu dengan harga 47,500 yen (RM1,705.00)

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.