اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

BUDAK 19 BULAN MAUT DILANGGAR KERETAPI

Tanggal 1 APRIL 2011, jam 8 pagi gia, aku memandu keta nak turun ke office. Asal pagi jak, aku akan bukak siaran HOT.FM atau mun x ku bukak HITZ.FM. Tek masa nak sampei office, berita dalam radio Hot.fm polah ku sayu hati. Nangis kedirik ku dengar berita Seorang Budak 19 Bulan Maut Dilanggar Keretapi.

Ya ALLAH. Hanya Kau Maha Mengetahui akan setiap yg berlaku di muka bumi tok. Berita ya padah miak ya tek merangkak ke landasan kira-kira 50 meter dari rumah sidak. Datuk ngan Nenek nya gik ngagak lembu nok dipelihara sidak time ya.

Sikpat ku bayangkan perasaan mak bapak miak ya. Mudah-mudahan ada hikmah disebalik kejadian tok berlaku. Nasihat aku, Kita sebagai mak bapak, atau adik kakak, abang, bapak mak saudara, sik kisah lah sapa-sapa pun, mesti mengawasi setiap pergerakan anak kita. Umur 19 bulan (1 tahun 7 bulan) ya sik tauk apa². Lom dapat fikir apa yg dipolah sidak nya bahaya atau sik.





Mun nak tauk lanjut gik berita tok, baca lah Utusan Malaysia Online.

Reactions:

2 comments:

  1. Kesian kan? Dah ajal baby ya sampei.. Tapi pengajaran buat kita semua, agar sik leka.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

UNLIMITED BROADBAND

Unifi atau Streamyx? Anda pilih.

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.