اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

RAHSIA BAHASA TUBUH LELAKI

Entri ini special untuk kaum wanita. Almaklum lah..lelaki lebih terkenal dengan sikap kurang bercakap dan lebih senang dengan gerak bahasa tubuh.Kalau wanita...pot pet pot pet..blablabla..huahuahua..kenyataan...Tapi kalau kaum lelaki pun apa salahnya nak baca,sekadar tambah ilmu pengetahuan sambil check anda jenis lelaki yang selalu buat gerak tubuh yang mana satu dan apa personaliti anda..
 
 
 

1.Menganggukkan kepala

Kalau tengah dok2 cakap,dia angguk-angguk.maknanya dia seorang yg mengambil berat tentang kamu.kita cakap A, dia angguk..kita cakap kita sedih, dia angguk..

ANGGUK ANGGUK GELENG GELENG..hehehe..dia jugak salu ingat kamu dan akan memberikan pertolongan sekiranya kamu perlukan.


" I'll do anything for you, just say it dear "   <----- lebih kurang gini lah...ahaha

2.Mendekatkan badan

Time kite berbual dengan dia..dia dekatkan badan nya dengan kita.Haaa..dia ni seorang yg menarik dan senang buat org tertarik kepadanya..tapi BERWASPADALAH...bahaya neh men dekat2...! huhu..

3.Merenung
Lelaki jenis ini mengharap pertolongan dari individu di sekelilingnya. Seboleh-bolehnya, dia nak cinta, kerjaya,rezeki dan tuah datang bergolek pada nya tanpa perlu dia mencari.

4.Menggerakkan tangan dan badan
Memberangsangkan, bertanggungjawab dan mempunyai citarasa yang mendalam...lelaki jenis ini juga beranggapan kata-kata semata-mata tak mampu untuk buktikan cinta sebenar yang suci.Oleh sebab itu, pergerakan tangan dan badan nya buktikan pada korang yg dia bersungguh-sungguh dalam segala hal.Seorang yg sensitif tapi baik hati.  :)

5.Suka berdiri
sambil cakap,dia berdiri. ataupun dari duduk dia lebih senang berdiri dan baru mula bercakap..haa..laki jenis ni suka mengongkong dan menguasai..bersifat dominan..

6.Memandang mata
Seorang yg yakin, berani berterus-terang,sentiasa memberi perhatian,berusaha menjaga hati semua pihak,tak kira rapat atau tidak org tersebut dengan nya.

" Dari mata turun ke hati "   ~~

7.Sensitif pada jarak
kalau dia rapat dengan org tu, maybe dia akan berdiri/duduk rapat.
kalau tak mesra,sekadar kawan biasa,, maybe dia akan menjarakkan sedikit jarak dengan org tersebut.

8.Meniru gerak
Lelaki jenis ini sebenarnya senang dibawa berbincang asalkan tidak membawa masalah kepadanya.


OK..cukup 8 kategori..hehe..anda dimana wahai kaum lelaki..
pada kaum wanita yang punya teman istimewa atau suami tersayang.perhatikanlah gerak geri tubuh bahasa org tersayang anda..tak nak percaya 100% pun xpe..tapi boleh gak dibuat sebagai panduan untuk kita sesuaikan diri dengan sifat semulajadinya.
 
 
.

Reactions:

1 comments:

  1. 4.Menggerakkan tangan dan badan
    Memberangsangkan, bertanggungjawab dan mempunyai citarasa yang mendalam...lelaki jenis ini juga beranggapan kata-kata semata-mata tak mampu untuk buktikan cinta sebenar yang suci.Oleh sebab itu, pergerakan tangan dan badan nya buktikan pada korang yg dia bersungguh-sungguh dalam segala hal.Seorang yg sensitif tapi baik hati. :)

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.