اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

RESEPI MEMBUAT KARI AYAM

Teknik memasak ini amat mudah sekali sehingga sesiapa sahaja pun boleh memasak. Anda yang tidak pandai memasak pun mampu memasak. Bagaimana ini boleh berlaku. Saya akan beritahu anda dengan menggunakan formula yang mudah dan senang.

Kepada sesiapa yang mempunyai kedai makan di luar sana yang ingin membuat cawangan lain ataupun francais, anda mampu melakukannya dengan formula yang saya akan beritahu nanti. Sekalipun anda membuat cawangan lain tetapi masakan anda tidak akan jauh beza rasanya. Seperti yang anda ketahui, lain-lain tukang masak mempunyai perbezaan rasa untuk setiap masakan.Berbalik kepada cerita asal kita. Resipi membuat kari ayam. Cara-caranya ialah:

  1. Masukkan sepaket (200 gm) perencah KARI LIZA's ke dalam periuk.
  2. Masukkan 1/2 kg ayam* dan kacau.
  3. Masukkan air santan kelapa (dari perahan 500 gm kelapa parut atau 1 paket "60 gm" serbuk santan segera dan 800 ml air "anggaran 4 sukatan air dengan menggunakan bekas perencah itu sendiri" dan masakkan secukupnya
*Ayam boleh digantikan dengan daging, telur, ketam, sotong, bebola ikan, udang. Kalau menggunakan ikan hendaklah dimasukkan ke dalam periuk apabila kuah mulai pekat.

Harga 200gm perencah kari Liza's RM3.00.

berat : 200 gm
Tinggi : 9cm

KLIK BUTANG "Buy Now" UNTUK PEMBELIAN

KLIK BUTANG "Buy Now" UNTUK PEMBELIAN


.

Reactions:

1 comments:

  1. *Ayam boleh digantikan dengan daging, telur, ketam, sotong, bebola ikan, udang. Kalau menggunakan ikan hendaklah dimasukkan ke dalam periuk apabila kuah mulai pekat.

    BalasPadam

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.