اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

NENEK TUA MELAHIRKAN ANAK KEMBAR

Seorang nenek berusia 70 tahun telah melahirkan anak kembar lelaki dan perempuan. Omkari Panwar yang hidup bersama dengan suaminya Charan Singh Panwar 77 tahun. Omkari Panwar merupakan ibu yang tertua di dunia. Selama awal 8 bulan nenek tua tersebut telah menghadapi kesukaran dan masalah serta kesakitan. Namun begitu mereka percaya bahawa dengan kesakitan tersebut mereka akan dapat apa yang mereka inginkan. Mereka Hidup betani di suatu kawasan di india dan mereka amat menginginkan anak laki-laki bagi mewarisi tanah dan ladang-ladang mereka. Akhirnya apa yang dihajati mereka telah dicapai dengan dikurniakan anak laki-laki.

Ini lah kehidupan. Tidak dapat lari dari pelbagai gelagat dan isu. Isu buang anak sudah menjadi isu biasa bagi kita. Membunuh anak. Mendera anak kecil sehingga mati malah pada ketika ini iaitu pada zaman yang serba moden ini masih juga ada amalan manusia menanam anak hidup-hidup kerana kesempitan hidup selain memberi racun kepadanya. Ada di kalangan kita ataupun di kalangan pasangan di luar sana amat inginkan seorang anak untuk menyeri kehidupan mereka. Siapa pun kita dan siapa pun mereka serta apa yang mereka lakukan hanya tuhan sahaja yang layak untuk menilai mereka kerana Allah s.w.t adalah sebaik-baik penilai.

.

Reactions:

0 comments:

Catat Ulasan

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.